Tot ziens Netflix? Disney komt met peperdure Star Wars serie en meer

Dat Disney aan een eigen streamingdienst om de strijd aan te gaan met Netflix, is geen nieuws. Eerst werkten ze nog samen, maar met onder meer een peperdure nieuwe Star Wars serie en de volledige overname van Marvel komt daar een einde aan.

Disney streamingdienst als concurrent van Netflix

Hoe de nieuwe streamingdienst er precies uit komt te zien is nog niet helemaal bekend. Daarover laat Disney nauwelijks iets los. Wel is het een feit dat alle films en series van Star Wars en Marvel erop verschijnen en dat de streamingdienst in 2019 beschikbaar zal zijn. Om maar te zwijgen over de nieuwe live-action Star Wars serie die in de maak is.

Daarnaast hebben insiders uit de doeken gedaan dat Disney’s nieuwe dienst stukken goedkoper is dan Netflix. Zo kan Disney alsnog een grote klap uitdelen aan Netflix, dat op dit moment nog onaantastbaar lijkt. Disney heeft niet alleen bergen aan eigen content en gigantische franchises opgebouwd door de jaren heen, maar is ook vermogend genoeg om lagere abonnementsprijzen op te vangen. En wie wil er voor pak ‘m beet 1 of 2 euro per maand nou niet de beschikking hebben over alles rond de Avengers en Star Wars?

The New York Times heeft een profiel gepubliceerd van marketing-genie Ricky Strauss. Hij moet het nieuwe platform van Disney als president van content en marketing groot maken. Ricky Strauss is verantwoordelijk voor de ‘Disney Originals’, het equivalent van Netflix Originals.

disney, streamingdienst, star wars, serie, marvel, ricky strauss

Star Wars serie van Game of Thrones proporties

In het artikel van The New York Times staat onder meer dat het bedrijf de streamingdienst in een klap groot wil gaan maken met een bijzonder project: een live-action Star Wars serie van Game of Thrones proporties.

Het eerste seizoen van de nieuwe Star Wars serie komt uit tien afleveringen te bestaan en heeft naar verluidt een budget van bijna 100 miljoen euro. 10 miljoen dollar per aflevering is heel veel. Daar kan alleen Game of Thrones aan tippen. En in mindere mate Altered Carbon, de duurste serie die Netflix ooit maakte.

disney, streamingdienst, star wars, serie, marvel, ricky strauss (2)

Cynisch of niet, fans van de Star Wars franchise, en dat zijn er nogal wat, zullen deze serie niet willen missen. De serie wordt geschreven door Jon Favreau, die met Iron Man de basis legde voor Marvel’s cinematic universe. “De streamingdienst van Disney biedt compleet nieuwe mogelijkheden om verhalen in meerder hoofdstukken te vertellen”, aldus Favreau, die duidelijk de diepte in wil gaan met Star Wars.

Maar er is meer dan alleen Darth Vader. Disney werkt volgens The New York Times aan minstens negen films en nog een aantal series. De budgetten hiervan liggen allemaal tussen de 20 miljoen en 60 miljoen euro. Zo kun je volgend jaar een live-action film verwachten van Lady en de Vagebond en Merlijn de Tovenaar, uitsluitend beschikbaar op de nieuwe streamingdienst.

Daarnaast zou Disney werken aan een nieuwe versie van de geanimeerde televisieserie Star Wars: The Clone Wars en een nieuwe versie van de oude vertrouwde Muppets. Tel daarbij Marvel en de karrenvracht aan content op die in bijna een eeuw tijd is gemaakt, en je kunt je voorstellen dat Netflix peentjes zweet.

Reageer op artikel:
Tot ziens Netflix? Disney komt met peperdure Star Wars serie en meer
Sluiten