Detective Pikachu 2049: briljante mashup combineert Pokémon en Blade Runner

Ben jij al bijgekomen van de eerste trailer van Detective Pikachu? Man, man, man. Een Pikachu met haar, de stem van Ryan Reynolds en Pokémon met een vacht: na twintig jaar de games spelen en de serie kijken was het een droom die uit kwam.

Detective Pikachu 2049

Vooral omdat het pad dat de makers hebben gekozen vrij gewaagd is. In plaats van een simpel avontuur pakken ze het direct anders aan, door voor de spin-off Detective Pikachu te gaan. De wereld deed eerder aan Blade Runner denken dan aan de Pokémon games zelf.

Vergis je niet: dat is een groot compliment. Blade Runner en Blade Runner 2049 hebben schitterende, gegronde science-fiction werelden. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd voor dat een fan beide franchises samen zou gaan brengen.

En ja hoor, het heeft slechts een paar dagen geduurd. De mashup is niet afkomstig van een willekeurige fan, maar van commercieel regisseur Adam Butcher. Met behulp van slimme bewerkingstrucjes en zelfs wat originele CGI heeft hij een prachtige video gemaakt.

Sinds Brokeback to the Future, een mashup tussen Brokeback Mountain en Back to the Future uit 2006, zijn er duizenden mashups van filmtrailers op YouTube verschenen. Zelden zitten ze echter zo goed in elkaar als dit voorbeeld. Maak kennis met Detective Pikachu 2049:

DETECTIVE PIKACHU 2049 (Blade Runner Parody)

HARRISON FORD is DETECTIVE PIKACHU JUSTICE SMITH is OFFICER K Created by Adam Butcher

We moeten afscheid nemen van Ryan Reynolds, maar daar krijg je wel Harrison Ford als Pikachu voor terug. De kleurrijke Pokémon passen naadloos in de adembenemende cinematografie van Hollywood-held Roger Deakins. De Pokédex, de posters en de gigantische Pokémon op de achtergrond zijn allemaal details die Butcher zelf heeft toegevoegd.

Vooral de Chancy is een hoogtepunt. Prachtig. Detective Pikachu komt pas begin volgend jaar uit, dus in de tussentijd kun je deze meesterlijke mashup op repeat zetten. Ronduit genieten!

Reageer op artikel:
Detective Pikachu 2049: briljante mashup combineert Pokémon en Blade Runner
Sluiten