A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 10 jan 2019

‘Netflix-account delen is binnenkort onmogelijk’

Het delen van een Netflix account is één van de gemakkelijkste manieren om geld te besparen. Je logt gewoon samen met vrienden of familie in op hetzelfde account en deelt de kosten. Zo simpel is het. Netflix doet er eigenlijk niks aan, maar dat kan binnenkort wel eens gaan veranderen. Een techbedrijf uit Engeland heeft een stukje AI-software gebouwd die het delen van een account onmogelijk moet maken.

Dit vertelde de medewerkers van Synamedia vol trots op de grootste techbeurs ter wereld (CES) die deze week wordt gehouden in Las Vegas. Volgens het bedrijf kunnen streamingdiensten met hun software miljarden euro’s binnenhalen die ze nu mislopen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat betaalzenders en streamingdiensten jaarlijks meer dan tien miljard dollar mislopen door het delen van accounts.

AI gaat het delen van je Netflix account onmogelijk maken

Bij Netflix wordt er niet opgetreden tegen het delen van een account en ook zij lopen dus geld veel mis. Het is daarom niets minder dan logisch dat ook onze favoriete streamingdienst wel oren heeft naar de software van Synamedia. Deze is namelijk behoorlijk slim en kan ongewone patronen snel herkennen. Zo heeft hij meteen door wanneer een account gelijktijdig, of verdacht kort na elkaar, gebruikt wordt op verschillende locaties.

De grote baas van Synamedia laat weten dat zij de software niet ontwikkeld hebben om gebruikers meteen te blokkeren. Het idee is om ze te waarschuwen en vervolgens een duurdere abonnement aan te bieden waarbij het wel is toegestaan om te delen. Op deze manier kunnen streamingdiensten voorkomen dat ze in de toekomst nog meer miljarden euro’s mislopen.

Ieder nadeel, heeft zijn voordeel

Meer betalen is natuurlijk niet leuk. Het leven is tenslotte al duur genoeg, maar bekijk het ook eens van de andere kant. Hoe meer geld er binnenkomt bij Netflix, des te meer ze hebben om te investeren. Netflix overlaadt ons al met nieuwe originals, maar als er nog meer geld in het laatje komt worden het er nog meer. Daarnaast kunnen ze ook de kwaliteit opschroeven en de rechten kopen van nog grotere series. Eigenlijk is de komst van deze software dus positief nieuws.

De software wordt op dit moment getest door verschillende aanbieders van betaalde televisie. Welke dat precies zijn, wil Synamedia niet vertellen. Het is dus ook nog onbekend of Netflix het al gebruikt of interesse heeft. Dat zou toch ook wel weer jammer zijn, want dan worden dit soort hilarische verhalen verleden tijd.

Reageer op artikel:
‘Netflix-account delen is binnenkort onmogelijk’
Sluiten