A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 14 dec 2018

Deadpool als Jezus Christus op filmposter, christenen boos

Niets tegen religieuze mensen, maar wat hebben die lui toch altijd een lange tenen. Ditmaal de beurt aan christenen, die zich beledigd voelen om een filmposter met superheld Deadpool in de rol van Jezus Christus.

Deadpool als Jezus Christus op een filmposter

Once Upon a Deadpool, de kindvriendelijke versie van Deadpool 2, draait op dit moment in de Amerikaanse bioscopen en verschijnt later in Nederland. Alle scheldwoorden en schunnige grappen zijn eruit gehaald en daarnaast zijn er nieuwe scènes opgenomen. Maar het geraamte van de film bestaat uit Deadpool 2. Daar zitten nog steeds behoorlijke schuine grappen tussen, maar daarover geen consternatie. Wel over een filmposter, waarop Deadpool te zien is als Jezus Christus, met zijn medeacteurs als discipelen.

I’ll never forgive David Leitch for what he did to that dog in John Wick. Once Upon A Deadpool. Dec. 12

1.7m Likes, 15.1k Comments – Ryan Reynolds (@vancityreynolds) on Instagram: “I’ll never forgive David Leitch for what he did to that dog in John Wick. Once Upon A Deadpool….”

De filmposter lijkt een parodie op het schilderij The Second Coming, dat door Harry Anderson is gemaakt in opdracht van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. De mensen van deze kerk worden ook wel mormonen genoemd. Je weet wel, die groepering die een hekel heeft aan homoseksuelen en waarbij het normaal is dat een man zo veel mogelijk kinderen maakt bij meerder vrouwen. Vooral deze groep is gekrenkt, als staat social media ook vol met aantijgingen van andere christenen.

Petitie

Mormonen in Amerika hebben nu een petitie opgesteld om de filmposter te verbieden. Op het moment van schrijven hebben 41.1871 mensen de petitie getekend.

Mormons in the News on Twitter

Mormons Could Sue Over Deadpool Poster That Resembles Church Painting https://t.co/AnJN4ARrbb

“This is a form a religious discrimination. We ask that the picture be not used or posted in any manner. That they find another poster to represent their movie”, zegt een van de verontwaardigde christenen. Nog een van de vele reacties: “This mocks something sacred to me, so I am just respectfully asking for that to change. Many people have grown up with this picture in their places of worship, and their homes, and look upon it with reverence. It is hurtful for many to say the least.”

Eerlijk is eerlijk: respect voor de manier waarop ze omgaan met de zogenaamde belediging tegen hun Jezus Christus, hoe overgevoelig dat ook mag zijn. We kennen religies waar het er wat extremer aan toegaat bij een dergelijk grapje. Lees hier meer over Once Upon a Deadpool.

Reageer op artikel:
Deadpool als Jezus Christus op filmposter, christenen boos
Sluiten