Tessa Ham
Tessa Ham Netflix & Zo 23 aug 2018

5 redenen om (niet) naar Crazy Rich Asians in de bioscoop te gaan

De film Crazy Rich Asians is nog maar net uit, maar er is nu al een vervolg aangekondigd. Moet jij deze romantische comedy gaan zien? Het is begrijpelijk dat je twijfelt, want laten we eerlijk zijn: echt goede romcoms zijn tegenwoordig zeldzaam. Dit zijn vijf redenen om (niet) naar Crazy Rich Asians te gaan.

Waar gaat Crazy Rich Asians over?

In Crazy Rich Asians gaat Rachel (gespeeld door Constance Wu) samen met haar vriend Nick naar Singapore voor de bruiloft van Nicks beste vriend. Daar komt ze erachter dat Nick heel erg rijk is. Zo rijk dat privé-jets de normaalste zaak van de wereld zijn. Geen straf zou je zeggen, maar Nicks moeder is het niet eens met de relatie.

CRAZY RICH ASIANS | Official Trailer | 2018 [HD]

You can choose love, but you can’t choose family. See Crazy Rich Asians in cinemas on August 30. Jon M. Chu (“Now You See Me 2”) directed the contemporary romantic comedy “Crazy Rich Asians,” based on the acclaimed worldwide bestseller by Kevin Kwan.

Er is al een vervolg aangekondigd

De film is nu al zo’n succes in de Verenigde Staten dat een vervolg de realiteit is. Dat zegt toch wat over de film. De film bracht in het eerste weekend 35 miljoen dollar in het laatje. Zeker omdat het een romantische comedy is. Als films in dat genre al een tweede deel krijgen, is het meestal een tijd later. Kijk maar naar Mamma Mia! en Bridget Jones.

Goede representatie

Crazy Rich Asians is de eerste Hollywood-productie in 25 jaar tijd met een hele Aziatische cast. Alleen al om die reden wordt de film met gejuich ontvangen. Het succes van deze film (en andere films als Black Panther) laat zien dat grote producties echt geen blanke hoofdrolspeler nodig hebben om een groot publiek naar de film te trekken. Wist iedereen natuurlijk al lang, maar Hollywood nog niet.

Sidenote voor de vrouwen: Aziatische mannen worden in Hollywood niet echt vertoond als sekssymbolen (een understatement), maar dat is in deze film wel anders. Daar mogen we natuurlijk niet over klagen!

Het is zoetsappig

Liefhebbers van romcoms kunnen hun hart ophalen. Het mag dan misschien een comedy zijn, je zult daarnaast misschien wel een traantje wegpinken. De film doet precies wat je wil: je entertainen. Het is lekker over-de-top en super zoetsappig, maar ja, dat is ook waar je voor komt.

Waarom zou je niet gaan?

Het is zoetsappig

Ja, dit is een plus- en een minpunt. Er zijn een hoop mensen die naar een romantische comedy gaan, of nou ja, worden meegesleurd en dan vinden dat de film te romantisch is. Dat is overdreven natuurlijk, maar als je niet van zoetsappige films houdt, kun je deze beter laten schieten.

De film wordt gehyped

Net als bij Black Panther vinden veel mensen het een leuke film, maar wordt Crazy Rich Asians door de cast (het belang daarvan) gehyped. Houd er rekening mee dat het gewoon een romcom is, geen The Godfather.

Ben je meer van de actie? Hier lees je of The Equalizer 2 en The Meg de moeite waard zijn.

Reageer op artikel:
5 redenen om (niet) naar Crazy Rich Asians in de bioscoop te gaan
Sluiten