Culinair spacen: Cooking On High op Netflix is dé kookshow voor stoners

Ben jij fan van culinair eten, Netflix en wiet? Dan hebben we goed nieuws. Er is namelijk een gloednieuwe serie op Netflix te vinden genaamd Cooking On High. En het is exact wat je denkt: koken met wiet.

Cooking On High op Netflix

Als je aan koken met wiet denkt, kom je vast niet verder dan een spacecake. Cooking On High opent wat dat betreft een nieuwe wereld voor je. Een tosti met cannabis, kabeljauw-spacekoekjes, vegetarische stonersoufflé, ganjamole-salades; echt waar, dit wordt culinair spacen.

kookshow, netflix, wiet, weed, cooking on high

Netflix heeft het eerste seizoen van de kookshow Cooking On High beschikbaar gesteld. In elke aflevering strijden twee chefkoks om de titel ‘lekkerste gerecht’. Dit met maar één simpele voorwaarde: er moet wiet verwerkt zitten in het gerecht. Welke soort, hoeveel en op welke manier mogen de desbetreffende chefs zelf bepalen.

De cook-off wordt gepresenteerd door Youtuber Josh Leyva en heeft alles weg van een echte kookshow. Twee chefs hebben 30 minuten de tijd om een zo origineel mogelijk gerecht te maken van Marihuana. Vervolgens beslist een jury, bestaande uit komedianten en rappers die niet in een zakje wiet spugen, hoe goed en lekker het gerecht is. Dit wordt beoordeeld met een cijfer tussen 1 en 10.

Meer dan koken met wiet op Netflix

Netflix en wiet blijken sowieso een goede combinatie te zijn. Eerst kwam het platform met Disjointed, een sitcom over marihuanagebruik in Californië. Ondanks het feit dat Netflix je niet aanspoorde om het te gebruiken, was de show alleen leuk na een ganjamole-salade of kabeljauw-spacekoekje. Vervolgens kwam Netflix met zijn eigen verzameling van wiet, verpakt in artistieke cartridges. Deze waren gebaseerd op series als Bojack Horseman en Orange Is The New Black. En nu nu dus de allereerste officiële kookshow vol met wiet. We weten niet wat de deal is, maar leuk vinden we het wel.

Cooking On High heeft een rustige, grappige en comfortabele vibe. De jury is grappig, de prestatie is prima en de gerechten zijn verrassend goed. In 14 minuten ben je door een aflevering heen en heb je naar mensen zitten kijken die gewoon lekker culinair aan het spacen zijn. Enjoy.

Seizoen 1 is nu te zien op Netflix

Reageer op artikel:
Culinair spacen: Cooking On High op Netflix is dé kookshow voor stoners
Sluiten