A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 26 jul 2018

Verrassing: Coen Brothers Western tijdens Oscar-seizoen op Netflix

Vorig jaar kondigden de Coen Brothers aan de te werken aan een Western serie. Maar ‘The Coens‘ komen met een verrassing: The Ballad of Buster Scruggs wordt een film en verschijnt tijdens het Oscar-seizoen op Netflix.

Western van de Coen Brothers naar Netflix

The Ballad of Buster Scruggs gaat tijdens Filmfestival van Venetië, dat plaatsvindt van woensdag 29 augustus tot zaterdag 8 september, in première. Eind 2018 verschijnt de veelbelovende Western op Netflix.

coen brothers, western, The Ballad of Buster Scruggs, netflix, film

The Ballad of Buster Scruggs is een anthologiefilm

Er is nog niet heel veel bekend over het plot van The Ballad of Buster Scruggs, maar duidelijk is dat de Western film uit meerdere hoofdstukken bestaat en verschillende verhalen vertelt.

“We hebben altijd al van anthologiefilms gehouden, vooral de Italiaanse films uit de jaren 60 die verschillende regisseurs laten samenwerken rond een gemeenschappelijk thema”, aldus de Coen Brothers in een statement. “Nadat we een bloemlezing van westerse verhalen hadden geschreven, probeerden we hetzelfde te doen, in de hoop de beste regisseurs van vandaag aan te trekken. Het was ons grote geluk dat ze beiden instemden om deel te nemen”, zeggen ze met een knipoog over zichzelf.

coen brothers, western, The Ballad of Buster Scruggs, netflix, film

Tim Blak Nelson speelt de rol van Buster Scruggs (cowboy met witte hoed op bovenstaande promofoto). Verder bestaat de cast uit onder anderen Zoe Kazan, Liam Neeson, James Franco en niemand minder dan Tom Waits. De 132 minuten durende film is deels opgenomen in New Mexico, waar de Coen Brothers ook No Country for Old Men (2007) en True Grit (2010) schoten. De laatstegenoemde film is ook een Western.

Verwacht wordt dat de film eind dit jaar in filmhuizen en bioscopen verschijnt, om in beeld te komen voor de Oscar-nominaties. Niet veel later verschijnt de film dan op Netflix. De Coen Brothers hebben in hun carrière al veertien Oscar-nominaties gehad en wonnen er vier. De Oscar voor Best Original Screenplay sleepten ze met Fargo (1996) binnen. Met No Country for Old Men wonnen de broers drie Oscars: Best Picture, Best Director en Best Adapted Screenplay. Met hun meest epische film ooit, The Big Lewbowski, werden ze niet eens genomineerd.

Reageer op artikel:
Verrassing: Coen Brothers Western tijdens Oscar-seizoen op Netflix
Sluiten