A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 14 sep 2018

Kijken: heerlijke trailer nieuwe Coen Brothers spaghettiwestern

De Coen Brothers ken je waarschijnlijk van Fargo, No Country For Old Men, The Big Lebowski, Burn After Reading en nog een paar steengoede films. Daar kun je eind dit jaar The Ballad of Buster Scruggs aan toevoegen, een veelbelovende spaghettiwestern die dan op Netflix te zien is. De eerste trailer is direct al likkebaardden.

Netflix deelt trailer The Ballad of Buster Scruggs

The Ballad of Buster Scruggs gaat tijdens het Filmfestival van Venetië, dat plaatsvindt van woensdag 29 augustus tot zaterdag 8 september, in première. En nog beter nieuws: eind 2018 verschijnt de film op Netflix. Hieronder de eerste trailer.

The Ballad of Buster Scruggs | Official Trailer [HD] | Netflix

The Ballad of Buster Scruggs is a six-part Western anthology film, a series of tales about the American frontier told through the unique and incomparable voice of Joel and Ethan Coen. Each chapter tells a distinct story about the American West.

Een spaghettiwestern is de naam voor door Italianen gemaakte western-films, die in de tweede helft van de jaren zestig en in het begin van de jaren zeventig populair waren bij het grote publiek. De Coen Brothers (Joel en Ehtan) hebben daar de inspiratie uitgehaald voor The Ballad of Buster Scruggs. Tel daarbij hun eerdere films met geniale dialogen en absurde personages op en je snapt dat dit een heerlijke film wordt.

Anthologie-western

De spaghettiwestern wordt een film die in meerdere hoofdstukken wordt verteld, waarin meerdere verhalen elkaar kruisen. “We hebben altijd al van anthologie-films gehouden, vooral de Italiaanse films uit de jaren 60 die verschillende regisseurs laten samenwerken rond een gemeenschappelijk thema”, aldus de Coen Brothers.

“Nadat we een bloemlezing van western-verhalen hadden geschreven, probeerden we hetzelfde te doen, in de hoop de beste regisseurs van deze tijd aan te trekken. Het was een grote eer dat ze beiden instemden”, zeggen ze met een knipoog over zichzelf.

coen brothers, western, The Ballad of Buster Scruggs, netflix, film

Coen Brothers jagen op Oscars

De film verschijnt na de première in filmhuizen en bioscopen verschijnt, om in beeld te komen voor de Oscar-nominaties. Joel en Ethan Coen hebben in hun carrière veertien Oscar-nominaties gehad en wonnen er vier. De Oscar voor Best Original Screenplay sleepten ze met Fargo (1996) binnen. Met No Country for Old Men wonnen de broers drie Oscars: Best Picture, Best Director en Best Adapted Screenplay. Met hun meest epische film ooit, The Big Lewbowski, werden ze niet eens genomineerd.

Reageer op artikel:
Kijken: heerlijke trailer nieuwe Coen Brothers spaghettiwestern
Sluiten