A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 21 feb 2019

Chris Hemsworth speelt Hulk Hogan in nieuwe Netflix-film

Chris Hemsworth speelt Hulk Hogan in een nieuwe biografische film over de voormalige worstelaar. Een deal met Netflix is zo goed als rond. Dat meldt Hollywood Reporter.

‘Chris Hemsworth speelt Hulk Hogan in nieuwe Netflix-film’

Chris Hemsworth ken je natuurlijk vooral als superheld Thor uit het Marvel-universum. Nu kruipt hij dus in het gespierde lichaam van Hulk Hogan. De film, waarvan de titel nog niet bekend is, wordt volgens The Hollywood Reporter geregisseerd door Todd Phillips, bekend van onder meer The Hangover-trilogie en de aanstaande DC Comics Joker, met Joaquin Phoenix in de hoofdrol.

Het script van de film wordt geschreven door Scott Silver, onder meer bekend van 8 Mile, de film over het leven van Eminem, en The Fighter. Ook The Guardian schrijft dat een deal met Netflix bijna rond is. Bradley Cooper en Chris Hemsworth zelf zouden daarbij gecontracteerd zijn als co-producers. Terry Gene Bollea, zoals Hulk Hogan officieel heet, wordt volgens de bronnen ook betrokken bij de productie van de Netflix-film.

Chris Hemsworth, thor, hulk hogan, biopic

Chris Hemsworth gaat Hulk Hogan spelen in zijn jongere jaren. De film vertelt het verhaal van Hulk Hogan als wereldberoemde worstelaar en gaat niet over zijn latere ‘controversies’ buiten de ring, zoals het conflict met website Gawker en een sekstape met vermeende racistische uitlatingen.

Toen Hulk Hogan in 2013 in een interview al eens werd ondervraagd over een eventuele biopic, uitte hij al zijn voorkeur voor Chris Hemsworth. “We hebben een serieuze acteur nodig, die weet wat hij doet. Weet je wie me goed lijkt? Die gast die Thor speelt”, zei Hulk Hogan destijds. Die wens lijkt dus ingewilligd te worden.

Avengers: Endgame

Maar eerst is Chris Hemsworth dit jaar als Thor te zien in de veelbelovende laatste Avengers-film Endgame. Onlangs werd de eerste trailer gedeeld en die is behoorlijk heftig en emotioneel. Maar Marvel zou Marvel niet zijn als er geen humor in zit. Gelukkig is dat ook in Avengers: Endgame het geval, want aan het einde van de trailer zien we de terugkeer van Ant-Man. Als je Ant-man and the Wasp hebt gezien, weet je waar Scott Lang was tijdens Avengers: Infinity War, dus dat hij zo binnen komt lopen is best verrassend. Bekijk de trailer hier.

Reageer op artikel:
Chris Hemsworth speelt Hulk Hogan in nieuwe Netflix-film
Sluiten