Boer Zoekt Vrouw-column van Gijs Koeman (introductie)

Zondagavond begint het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Schrijver en columnist Gijs Koemanwhat’s in a name – volgt de serie al jaren met een cynisch en romantisch oog. De komende weken kun je op Froot.nl iedere maandag rond de lunch een column verwachten over de aflevering van de avond ervoor. Maar nu eerst even een introductie, om je geheugen op te frissen.

Yes! Vanaf zondag 16 september mogen we ons weer naar hartenlust inleven en plaatsvervangend kapot schamen tijdens een hagelnieuw seizoen Boer zoekt Vrouw. In het voorjaar maakten we kennis met tien moedige boeren, van wie de populairste vijf worden gevolgd. Wie zijn ze ook alweer en wie zien we waarschijnlijk (niet) terug na de brievenaflevering?

Laten we beginnen met weduwnaar Jan (60), die zeker bij de eerste vijf zal zitten. Niet omdat hij gezellig of zelfs maar een beetje over het verlies van zijn vrouw heen is, maar veel dames hebben nou eenmaal een zwak voor huilende mannen en daar is deze Boer Aad-lookalike buitengewoon bedreven in. Ook de 28-jarige Wim zal niet verlegen zitten om zendtijd. De sympathieke akkerbouwer uit de Noordoostpolder beschikt over een symmetrische kop en stottert precies genoeg om tot Brievenkoning te worden gekroond.

Afhankelijk van zijn ingestelde maximumafstand op Tinder kan hij Michelle tegen zijn gekomen. De 29-jarige Brabantse, in bezit van boerderijtje, champignonkwekerij en flinke dosis charme, heeft speciaal een hoekbank aangestuurd om te knuffelen. Zien we zeker terug. Dat geldt ook voor de enigszins schizoïde Remco (28), die van de een op de andere dag man in huis èn bedrijf werd, nadat zijn ouwe heer werd getroffen door een reeks beroertes. Als dat geen brieven oplevert.

Voor het laatste plekje zijn zes kandidaten. Nou ja, de 39-jarige Marnix ‘die van billen houdt maar geen billenman is’ lijkt zich onmogelijk te hebben gemaakt. Een huis vol trofeeën en buigzaam als staal, je moet er maar zin in hebben. Ook voor Wilfred (43) is een top 5-klassering onwaarschijnlijk. De zachtaardige melkveehouder heeft lang geleden het vertrouwen in vrouwen opgezegd, maar is nog dusdanig van slag dat hij zich als hetero heeft aangemeld. Hopelijk kijkt er een lieve man die zijn boterhammetjes wil smeren.

Goed, dat laat vier kanshebbers. Om te beginnen hengstenfokker Steffi (27), die in tegenstelling tot haar botergeile handelswaar, dat aan een snufje merriemoleculen genoeg heeft om binnen luttele seconden een complete koker vol te blaffen, graag de kat uit de boom kijkt. Hetzelfde geldt voor de 49-jarige Jaap, die komt met bloemenkwekerij, snelweguitzicht en oorverdovende stilte-garantie, maar met de juiste partner zomaar eens op zou kunnen bloeien.

Saskia (53) staat eveneens te popelen. Deze weduwe heeft veertien jaar gezorgd voor geiten en kinderen, maar wil nu zelf wel eens onder handen genomen worden. Ten slotte de 33-jarige Rudi, a.k.a. de Gluurder van Groningen, die de wereld over reisde als adviseur, maar thuis de keuken niet uitkomt. En ja, waarom zou je de rest van de hut dan in hemelsnaam inrichten? Hij zoekt een vrouw die spontaan is, ad rem èn niet teveel nadenkt. Stiekem hoop ik dat we hem gaan volgen.

Gijs Koeman

Terugkijken: intro-aflevering Boer Zoekt Vrouw

Mocht je nou denken: over wie heeft die gast het allemaal? 13 mei werden de boeren van het nieuwe seizoen voorgesteld. Bekijk de introductie-aflevering van Boer Zoekt Vrouw hier terug.

Reageer op artikel:
Boer Zoekt Vrouw-column van Gijs Koeman (introductie)
Sluiten