Netflix & Zo 10 okt 2018 A. de Jong

11 Nederlandse films op Netflix die je gezien moet hebben

Je kunt op twee manieren naar Nederlandse films kijken. 1: altijd maar weer diezelfde acteurs. 2: knap dat er met zo weinig budget zulke films gemaakt kunnen worden. Wij neigen naar het tweede kamp. Bovendien zitten er goede acteurs tussen het vaste gilde. 11 Nederlandse films op Netflix die je gezien moet hebben.

Nederlandse films op Netflix

Met alle spectaculaire series, steengoede documentaires en de vele Netflix Originals van tegenwoordig zou je bijna vergeten dat er ook nog Nederlandse films op Netflix staan. Leuk voor de afwisseling. Een lijstje ter inspiratie.

Tonio

TONIO – Officiële NL trailer

Release: 13 oktober 2016 Op Eerste Pinksterdag 2010 fietst de 21-jarige Tonio vroeg in de ochtend richting huis na een avond uit met zijn vrienden. Hij wordt onderweg geschept door een auto en komt hierbij om het leven. Zijn ouders Adri en Mirjam worden geconfronteerd met het grootste verlies dat hun leven voorgoed zal veranderen.

Tonio is de gelijknamige verfilming van het boek A.F.Th. van der Heijden. De film gaat over zijn zoon, die in 2010 met zijn fiets werd geschept door een auto na een nacht stappen in Club Trouw. Een ongeluk dat hij niet overleefde. Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en Chris Peters spelen fantastisch in dit meeslepende drama, maar de credits gaan toch echt naar regisseur Paula van der Oest. “Tonio is van een in Nederland zelden vertoond niveau”, schreef NRC. Daar hebben we weinig aan toe te voegen. Deze film moet je gezien hebben.

De Heineken Ontvoering

DE HEINEKEN ONTVOERING trailer

De Heineken Ontvoering – Nu te koop op DVD, Blu Ray en Video on Demand met oa Rutger Hauer, Reinout Scholten van Aschat, Teun Kuilboer, Korneel Evers en Gijs Naber. Regie is in handen van Maarten Treurniet.

Rutger Hauer als Freddy Heineken, dat is sowieso al een reden om deze film te kijken. Stukje historisch besef, nog een reden. Aardig acteerwerk. Coole jaren 80-details. Lekkere wegkijker. Ja, genoeg redenen om De Heineken Ontvoering op Netflix te kijken.

Holland: natuur in de Delta

Holland – Natuur in de Delta trailer

Na het grote succes van de natuurfilm DE NIEUWE WILDERNIS komt nu de opvolger. De film HOLLAND – NATUUR IN DE DELTA is een (her)ontdekking van Nederland; een ode aan onze rivieren en kustgebied en de rijke natuur die zij onze delta brengen… De zeearend strijkt neer in een hoge boom aan de rivier.

Bram van der Vlugt en Carice van Houten praten deze prachtige documentaire over de Nederlandse natuur aan elkaar. De documentaire kijkt weg als een film, daarom hebben we hem in dit rijtje gestopt. De bever, haas, ooievaar, ringslang, snoekbaars, stekelbaars, zeearend en het pimpernelblauwtje, een vlinder die bijna was uitgestorven; Nederland is prachtig. In de film worden beelden vertoond van de Nederlandse wateren, waaronder het gehele Nederlandse zee- en rivierengebied. Must-see.

Zwartboek

Zwartboek (trailer) 2006

Het verhaal over de Joodse Rachel Stein die in WOII in het verzet terechtkomt. Ze knoopt een relatie aan met een Duitse officier om zo informatie in te winnen. Meer historische films, trailers en recensies op http://www.geschiedenisbeleven.nl/Overzichten/Films/

Zwartboek is de doorbraak van Neerlands trots Carice van Houten, die de rest van de wereld leerde kennen in Game of Thrones. In Zwartboek speelt ze de joodse Rachel Stein, die aan de Duitsers ontkomt en zich aansluit bij het verzet. Met een nieuwe identiteit papt ze aan met een Duitse SS-offcier, maar dat heeft grotere gevolgen dan ze ooit had kunnen voorzien. Met 16 miljoen euro is Zwartboek de duurste Nederlandse film ooit.

Leef!

LEEF – Officiële NL trailer

Anna is een levenslustige vrouw van begin veertig met een druk bestaan. Ze heeft een eigen vroedvrouwenpraktijk, is getrouwd met Paul en heeft twee puberende dochters; Robin en Isabelle. Op aandringen van een goede vriend en collega neemt ze haar oude passie weer op: schrijven.

Niet de bekendste onder de Nederlandse films, maar wel een verrassend goede. Anne Jongkind (Monic Hendrickx) wil ontsnappen aan de dagelijkse sleur en als schrijfster alles uit het leven halen. Maar haar huwelijk gaat niet lekker, haar jongste dochter ziet het leven zwaar in, haar oudste dochter heeft hartproblemen en Anne’s moeder is een mindervalide die vooral klaagt. De film bevat veel flashbacks en heeft een interessante vorm van dramatiek.

Alles is Liefde

ALLES IS LIEFDE – Officiële NL trailer

Alles is Liefde is een romantische komedie over de liefdesperikelen van zes koppels die er achter komen dat liefde overal is. En dat ze het allemaal willen. Maar liefde is als Sinterklaas, je moet er in geloven, anders wordt het niks.Klaasje is gescheiden van Dennis, die haar heeft bedrogen met de schooljuf.

Er staan aardig wat Nederlandse romcoms op Netflix. De beste blijft Alles is Liefde, het Nederlandse equivalent van Love Actually. Carice van Houten en de rest van het het Nederlandse acteursgilde zijn te zien in deze film, waarin Michiel Romeyn Sinterklaas speelt. De tijd van het jaar om deze film te kijken komt er weer aan.

Alles is Familie

ALLES IS FAMILIE trailer

Alles is Familie – Nu verkrijgbaar op DVD, Blu-ray en Video on Demand. Een nieuwe romantische komedie met een bite, van de makers van Alles is Liefde! In ALLES IS FAMILIE is iedereen binnen de familie de Roover op een punt in zijn leven beland waarin het maken van cruciale keuzes onvermijdelijk is.

Alles is Familie is een vervolg op Alles is Liefde. Ook gewoon kijken in een huilbui.

Gooische Vrouwen

Gooische Vrouwen Official Trailer

Official Trailer van de film van Gooische Vrouwen met in de hoofdrol Linda de Mol, Tjitske Reidinga, Susan Visser en Lies Visschedijk. Vanaf 10 maart 2011 in de bioscoop. Samenvatting: De vier vrouwen zijn allemaal hun eigen kant op gegaan. Hun levens verlopen echter alles behalve soepel.

Dit is de verfilming van de razend populaire serie Gooische Vrouwen. De vier vrouwen vinden in de film dat ze een reisje naar Parijs hebben verdiend. Maar belangrijker: Peter Paul Muller speelt net als in de serie Martin Morero. Dan is de film het kijken dus sowieso al waard.

Soof (1 en 2)

Soof (trailer)

Uploaded by Splendid Film on 2014-04-25.

Soof is bijna 40 en staat onder druk met drie kinderen, een altijd werkende man en een slechtlopend cateringbedrijf. Een flirt met een knappe Amerikaan is het gevolg. Leuke film, net als Soof 2, die sinds kort ook op Netflix is te zien.

New Kids Turbo

New Kids Turbo – Official HD Movie Trailer – Fantastic Fest

Five friends from ‘Maaskantje’ are getting fired because of the economic crisis. They decide that they won’t pay for anything anymore. New Kids Turbo (soms gepromoot als New Kids: Turbo!) is een Nederlandse film gebaseerd op de televisieserie New Kids. De film ging op 6 december 2010 in première en was vanaf 9 december te zien in alle Nederlandse bioscopen.

Om af te sluiten met New Kids Turbo, de hilarische film gebaseerd op de televisieserie New Kids. De twintigers Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie uit het Brabantse dorpje Maaskantje raken allemaal hun baan kwijt, voor een deel wegens ongeschiktheid, maar zelf wijten ze het aan de kredietcrisis. De rest is Nederlandse filmgeschiedenis van een bedroevend niveau, wat de film juist zo leuk maakt.

Meer Nederlandse films op Netflix

Zoals gezegd staat Netflix vol met Nederlandse films. Scrol hier door het volledige aanbod, van romantische komedies en misdaad tot kinderfilms en oude klassiekers.

Reageer op artikel:
11 Nederlandse films op Netflix die je gezien moet hebben
Sluiten