9 geniale maffia- en gangsterfilms die nu op Netflix te zien zijn

Maffia films en gangster films zijn heerlijk. Maar welke moet je nou checken op Netflix? The Godfather natuurlijk. Maar er is nog veel meer. Dit is onze top 9.

Maffia films en gangster films zijn schaars op Netflix

Waar Netflix vol staat met goede Science Fiction series, is het aanbod van maffia films en gangster films schaars. Scarface, Goodfellas en City of God ga je bijvoorbeeld niet vinden op Netflix Nederland. Maar met de onderstaande negen films ben je eerst wel even zoet.

The Godfather

The Godfather – de maffia film der maffia films – volgt het verhaal van Don Vito Corleone, het hoofd van de New Yorkse maffiafamilie Corleone. Hier zijn traditie en respect het codewoord. De film speelt zich af in het New York van de jaren veertig. The Godfather behoort tot een van ‘s werelds beste klassiekers. Iets wat met acht Academy Awards en drie Oscars wel duidelijk wordt.

Waarom checken: het is één van de grootste filmklassiekers die er is. Of beter gezegd: deze film is an offer you can’t refuse.

Imperial Dreams

Wanneer de 21 jarige gangster Bambi uit de gevangenis komt, geeft hij alles voor een beter leven. Niet voor zichzelf, maar voor zijn zoontje Daytone. Dat lijkt nog verrot lastig wanneer hij terugkeert naar zijn gewelddadige thuisbasis in Watss (L.A.), waar hij weer in aanraking komt met de gangsters waarmee hij optrok in zijn ‘vorige leven’.

Waarom checken: deze Netflix Original is een aangrijpend verhaal dat je vanaf de eerste minuut meesleept.

Public Enemies

Amerika wordt in de jaren 30 gekenmerkt door misdaden en gangsters. John Dillinger is één van de verantwoordelijken, die steeds uit de handen van de politie weet te blijven. Iets wat een groep federale agenten, onder leiding van Melvin Purvis, niet over het hart kunnen krijgen. De klopjacht begint.

Waarom checken: Christian Bale die Johnny Depp achter de hielen zit in een jaren 30 setting. Wat wil je nog meer?

The Untouchables

Nog een ultieme klassieker. Al Capone is de grootste maffiabaas van Chicago en handelt alsof de stad van hem is. Om zijn illegale praktijken te verbergen, heeft hij verschillende grote bedrijven opgericht en de politie omgekocht. Behalve Eliot Ness, die samen met zijn Ierse collega Jimmy Malone de jacht op Capone heeft ingezet.

Waarom checken: Robert DeNiro is een keiharde eindbaas in deze meeslepende Maffia film.

The Godfather II

The Godfather behoort tot één van de grootste filmklassiekers aller tijden. The Godfather II IS de grootste filmklassieker aller tijden. In deze film volgen we niet één, maar twee verhaallijnen. Verhaallijn één vervolgt de eerste film waarin Michael Corleone de baas is van de maffiafamilie. Verhaallijn twee volgt Vito Corleone tussen 1917 en 1925. Geniale personages, prachtige verhaallijnen die door elkaar lopen.

Waarom checken: er zijn weinig vervolgfilms van klassiekers die even goed zijn als deel 1. Welnu, Godfather II is nog beter dan deel I.

The Intent

Een Engelse undercover agent voegt zich bij een groep gangsters. Zijn loyaliteit wordt getest op het moment dat deze groep uitzonderlijk geweldadig begint te worden. Een gangster film met een toffe setting in de 21e eeuw.

Waarom checken: een goed verhaal die, een unieke filmstijl. eenvan d beste gangster films van de laatste tijd.

Bonnie & Clyde

Bonnie & Clyde is het meest bekende misdaad-duo ter wereld. Het is begin jaren dertig wanneer Amerika zich in een depressie begeeft. Weinig werk, veel gangsters als Al Capone aan de macht. Bonnie & Clyde ontmoeten elkaar midden in dit gekkenhuis en besluiten samen verschillende winkels en tankstations te voorzien van een overval. Dit gaat al snel over tot het beroven van banken en nog veel meer.

Waarom checken: het klassieke Bonnie & Clyde verhaal, maar dan in een nieuw jasje.

Legend

Legend volgt het leven van Reggie Kray, een bokser die deel uitmaakt van de Londense onderwereld. Zijn broer, Ronald Kray, zit vast in een psychiatrische instelling. Reggie krijgt hem vervroegd uit de bak en grijpt samen met hem de macht in het misdaadmilieu.

Waarom checken: een kneiter-goede film met een heerlijke jaren 50 setting.

The Godfather III

Het derde deel uit The Godfather trilogie maakt het verhaal van Michael Corleone af. De gangsterbaas probeert zijn misdaadrijk te legitimeren. Het verhaal heeft niet alleen een fictieve verklaring voor de dood van Paus Johannes Paulus 1, maar gaat ook in op het waargebeurde bankschandaal Banco Ambrosiano.

Waarom checken: lijkt ons inmiddels duidelijk, deze hele trilogie is subliem.

Reageer op artikel:
9 geniale maffia- en gangsterfilms die nu op Netflix te zien zijn
Sluiten