Taboe doorbroken: eerste voorproefje op Ruby Rose als Batwoman

Waar Marvel imponeert met zijn gritty series op Netflix, timmert DC al enkele jaren aan de weg met zijn Arrow-verse. In samenwerking met Warner Bros. TV ontwikkelt de mediagigant series als Arrow, The Flash en Legends of Tommorow. Binnenkort maakt een iconisch personage haar opwachting op het kleine scherm: Batwoman.

Ruby Rose als Batwoman

Ze zal in december opduiken in een crossover-event. Dat zijn speciale afleveringen waarin de verschillende series van DC samen komen, met alle gevolgen van dien. Het ene jaar leidt dat tot epische gevechten, het andere jaar gebruikt Warner Bros die events om nieuwe personages te introduceren.

Dit jaar gaan we dus kennis maken met Batwoman. Het bekende personage zal gespeeld gaan worden door Ruby Rose, die je waarschijnlijk bekend voorkomt. Dat is niet zo gek, want ze schitterde eerder al in Orange is the New Black, de hitserie van Netflix.

Nu weten we eindelijk hoe ze eruit gaat zien als Batwoman. Een eerste foto is vrijgegeven door Colleen Atwood, de designer die al vier keer een Oscar won voor haar werk. Rose draagt een zwart kostuum met felrode tinten, een cape en het bekende embleem op haar borst.

Batwoman DC

Combineer dat met vurig rood haar en je hebt een imposante verschijning. Atwood was eerder al verantwoordelijk voor de concepten van kostuums uit The Flash en Supergirl.

Voor fans van Batwoman is er meer goed nieuws. Het blijft namelijk niet bij een enkel gastoptreden. DC is achter de schermen bezig met een Batwoman-serie, die geschreven zal gaan worden door Caroline Dries, eerder verantwoordelijk voor The Vampire Diaries.

Het casten van Ruby Rose maakt haar de eerste lesbische actrice die een lesbische superheld speelt in de CW-franchise. Eerder gooide het netwerk al hoge ogen door Nicole Maines te casten als een trans-superheld in Supergirl.

Caroline Dries on Twitter

Hello, Batwoman. Hope those boots are comfy because we’ve got some shit to do.

Anno 2018 zijn dat soort beslissingen helaas nog steeds controversieel. Rose verwijderde haar accounts op sociale media nadat het bekend werd dat ze Batwoman zou gaan spelen. De backlash was online namelijk groot, tot en met bedreigingen aan toe.

Wist je trouwens al dat er meer bekend is over de titel van Avengers 4? Mark Ruffalo helpt je een handje.

Chris Allen on Twitter

@etnow @TheCW https://t.co/VLTUyrEIAd

Reageer op artikel:
Taboe doorbroken: eerste voorproefje op Ruby Rose als Batwoman
Sluiten