A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 27 nov 2018

Van Godfather tot Shakespeare: Al Pacino is King Lear in nieuwe film

Van Michael Corleone in The Godfather tot Tony Montana in Scarface; Al Pacino heeft tijdens zijn carrieère de iconische rollen aaneengeregen. Hij mag dan 78 jaar oud zijn, zijn carrière is nog lang niet voorbij. De Amerikaanse acteur gaat King Lear spelen in de nieuwe verfilming van het verhaal van William Shakespeare.

Al Pacino als King Lear in Shakespeare-verfilming

De film is gebaseerd op een van de bekendste toneelstukken van Shakespeare en wordt gemaakt door regisseur Michael Radford. Hij maakte bekend dat Al Pacino King Lear gaat spelen, een rol die ook in het theater traditiegetrouw door een oudere acteur wordt vervuld. King Lear, waarvan het verhaal je bekend moet zijn, wordt gezien als een van de vier grote tragedies van Shakespeare. De Engelsman schreef het kort na Othello (1603 en 1604) en voor Macbeth (1606). Ook Hamlet (1602) behoort tot ‘de grote vier’.

shylock, al pacino, shakespeare, hoofdrol, king lear
Al Pacino als Shylock in ‘The Merchant of Venice’ (2004)

Het is niet de eerste verfilming van een Shakespeare-toneelstuk waarin Al Pacino een rol speelt. In 2004 was hij te zien in de rol van Shylock in The Merchant of Venice (De koopman van Venetië), de gelijknamige verfilming van Shakespeare’s tragische komedietoneelstuk over een jonge edelman die geld leent om de vrouw van zijn dromen te winnen.

“Het is fantastisch om de film over King Lear te maken, weer totaal anders dan The Merchant of Venice. Daarin had Al Pacino maar een kleine rol, nu speelt hij het titelpersonage. Hij is een grandioos acteur en de perfecte man voor deze rol”, aldus Michael Radford in een statement.

Once Upon a Time in Hollywood

Ja, je las het goed: Al Pacino is al 78 jaar. Dat zou je niet zeggen, vooral niet als je naar zijn agenda kijkt. Naast zijn nieuwe rol als King Lear is de acteur op dit moment ook druk bezig met de opnames van Once Upon a Time in Hollywood, de nieuwste film van Quentin Tarantino. Daarin spelen ook Leonardo DiCaprio, Brad Pitt (first look) en Margot Robbie (first look). Ook is Al Pacino te zien in The Irishman, de nieuwe film van Martin Scorsese.

Reageer op artikel:
Van Godfather tot Shakespeare: Al Pacino is King Lear in nieuwe film
Sluiten