Tessa Ham
Tessa Ham Netflix & Zo 31 jul 2018

5 redenen om (niet) naar ‘Mission: Impossible – Fallout’ te gaan

Wie kent de Mission: Impossible films niet? Grote kans dat je direct het deuntje in je hoofd hebt. Vanaf deze week kunnen we Tom Cruise weer de wereld zien redden als Ethan Hunt. Mission: Impossible – Fallout is alweer de zesde film in het rijtje. Waarom zou je voor deze film naar de bios moeten gaan? En waar gaat de nieuwste film over?

In Mission: Impossible – Fallout loopt een missie van Ethan Hunt en zijn IMF team verkeerd af. Het plutonium valt in de handen van de slechteriken. Het team moet samenwerken met de CIA om een nucleaire ramp te voorkomen. Dat levert natuurlijk spanningen op tussen de twee en belooft veel actie. Maar meet de nieuwe film zich aan de voorgaande delen?

De recensies van Mission Imposible – Fallout

Meestal wordt de kwaliteit van een filmreeks er niet beter op als er steeds maar meer films van komen, maar de zesde Mission: Impossible film bewijst het tegendeel als we de recensies mogen geloven. Waar Fallout bij sommigen al voorzichtig de beste actiefilm van 2018 wordt genoemd, wordt de film in andere recensies de beste Mission: Impossible film tot nu toe genoemd. En er is lof aan het adres van Tom Cruise. De nieuwste in het rijtje combineert namelijk de beste onderdelen uit de vorige films.

Bijna geen tijd om adem te halen

Actieliefhebbers zullen héél blij zijn met de nieuwste Mission: Impossible film. Misschien denk je dat je Ethan Hunt al alles hebt zien doen, maar dan heb je het fout. Deze nieuwe film zit ook weer vol actie. Je hebt bijna geen tijd om adem te halen. Met de nadruk op bijna, want dat is wat deze film zo goed maakt. Er wordt ook dieper ingegaan op Ethan Hunt. Wat zorgt ervoor dat een man elke keer weer deze ‘onmogelijke’ missies accepteert? Deze vraag lijkt regisseur Christopher McQuarrie te willen beantwoorden in deze film.

De over-de-top stunts

Er is een reden dat de Mission: Impossible franchise al sinds de jaren 90 mensen weet te trekken naar de bioscoop: de over-de-top stunts. De jongste telg van de franchise had zelfs het beste openingsweekend ooit. De films staan erom bekend elk deel weer nog gevaarlijkere stunts te laten zien, die Tom Cruise ook nog eens zelf uitvoert.

mission imposible fallout, tom cruise, bioscoop, recensie

Hoofdrolspeler Tom Cruise

De 56-jarige acteur staat erom bekend om zijn stunts zelf te doen. Dat laat wel zien dat de hoofdrol in Mission: Impossible wordt gespeeld door een toegewijde acteur. Voor deel vijf hing hij in een harnas aan een vliegend vliegtuig. Voor deel zes brak hij zijn enkel toen hij van een richel op een gebouw moest springen. Voor diezelfde film springt hij ook van 7 kilometer hoogte naar beneden met een HALO-sprong. Bij zo’n sprong wordt de parachute op het allerlaatste moment opengetrokken. Voor deze sprong van zo’n hoogte worden in Nederland alleen speciale commando’s getraind.

En waarom zou je niet gaan?

Vlakke actie (moet je van houden)

Ja, deze film gaat misschien iets dieper in op de motieven van Ethan Hunt. Maar mensen die van diepzinnige films houden, kunnen toch beter thuis blijven. Deze film draait niet om het verhaal, maar om de actie. Mission: Impossible – Fallout is absurd, grotesk en ridicuul. Maar ja, dat is ook precies z’n charme.

Reageer op artikel:
5 redenen om (niet) naar ‘Mission: Impossible – Fallout’ te gaan
Sluiten