A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 15 mei 2018

10 After Midnight wordt je nieuwe horror-serie op Netflix

Het aanbod op Netflix is prima, maar op het gebied van horror valt er nog veel te winnen. Regisseur Guillermo del Toro duikt in dat gat met 10 After Midnight, een nieuwe horror-serie waarvan we heel, heel veel verwachten.

Guillermo del Toro maakt eindelijk een horror-serie

De reden waarom we zoveel verwachten van 10 After Midnight? Die is simpel: Guillermo del Toro is de regisseur, dus dan weet je dat het wel goedkomt. Zo maakte hij de geniale films Pan’s Labyrinth, El espinazo del diablo, Crimson Peak en The Shape of Water. Met de laatstgenoemde won hij onder meer een Oscar voor beste regisseur en beste film. Ook schreef hij de scenario’s van de drie The Hobbit-films.

Terug naar horror, want dat gaat 10 After Midnight worden. Het wordt de eerste serie die Guillermo del Toro gaat maken, ook zijn eerste Netflix Original. Het wordt trouwens een anthology serie. Dat houdt in dat iedere aflevering een op zichzelf staand verhaal is. Net zoals je gewend bent bij Black Mirror. Of Baantjer natuurlijk, voor de minder jonge lezers onder ons.

Guillermo del Toro gaat zelf de scenario’s schrijven van een aantal afleveringen, die hij ook gaat regisseren. Daarnaast gaat hij regisseurs en schrijvers gespecialiseerd in het genre horror selecteren om afleveringen te maken. Zo is het al bekend dat de Canadese regisseur J. Miles Dale een aflevering van 10 After Midnight gaat maken. Met hem samen maakte Guillermo del Toro The Shape of Water, goed voor vier Oscars.

10 After Midnight in 2019 op Netflix

Verder is er nog niet veel bekend over 10 After Midnight. Zelf omschrijft de regisseur de nieuwe serie op Netflix als “verfijnd en gruwelijk”. Goed om te weten, maar dat hadden we zelf ook in kunnen vullen. We kijken nu al uit naar de eerste trailer. 10 After Midnight gaat waarschijnlijk in 2019 in première.

Mocht je vast wat opwarmertjes willen: check dan onze top 10 horrorfilms en thrillers op Netflix.

Reageer op artikel:
10 After Midnight wordt je nieuwe horror-serie op Netflix
Sluiten