Jelle van Es
Jelle van Es Mode 9 feb 2019

Zelfstrikkende sneakers uit ‘Back to the Future’ zijn werkelijkheid

Lange tijd leken de dingen die in Back to the Future voorbijkwamen onmogelijk. Maar de laatste jaren zien we steeds meer elementen uit die film werkelijkheid worden. Zo is er al geëxperimenteerd met een echt hoverboard en is het straks mogelijk om een paar schoenen in huis te halen die zichzelf strikken. Nike heeft namelijk een nieuw paar sneakers aangekondigd die dit mogelijk maakt.

Nike met de schoenen van de toekomst

Nu is dit niet helemaal nieuw. In 2016 lanceerde het bedrijf al zijn HyperAdapt-schoenen. Die waren echter zeer beperkt te krijgen en kostten bovendien meer dan 700 dollar. De nieuwe lijn schoenen gaat de Nike Adapt BB-schoenen heten. Het zijn basketbalschoenen die voorzien zijn van een motortje in de schoen. Deze is vervolgens verbonden met je smartphone en daarop kun je dan aangeven hoe strak je wilt dat de schoen gaat zitten. Heb je geen zin in een verbinding met je telefoon, dan zit er ook op de schoen zelf een optie om in te stellen hoe strak je het wilt hebben.

Nike schoen

Het voordeel is dat je nu nooit meer met losse veters zit (1 april zal nooit meer hetzelfde zijn) en dat je dus een soort perfecte pasvorm kunt creëren. Op de app kun je verschillende voorkeuren in stellen. Wanneer je thuis bent, kun je hem wat losser dragen dan wanneer je bijvoorbeeld door de stad wandelt of er mee sport.

Nike schoen

De schoen moet later deze maand verkocht gaan worden. Het is dan wel nog de vraag of hij ook gelijk in Europa beschikbaar wordt. Overigens is Nike niet het enige bedrijf die met een techniek als deze komt. Ook Puma werkt aan een schoen die zichzelf strak trekt. De release daarvan wordt echter pas in 2020 verwacht. En de kans is groot dat andere bedrijven daarna ook met een soortgelijke techniek komen.

Reageer op artikel:
Zelfstrikkende sneakers uit ‘Back to the Future’ zijn werkelijkheid
Sluiten