A. de Jong
A. de Jong Mode 27 jul 2018

Ja heus, er zijn nu biologisch afbreekbare yoga outfits

Bij een yoga outfit denk je niet direct aan biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Maar het Amerikaanse Aqua Vida komt nu toch echt met leggings en shorts die aan die eisen voldoen.

Op de composthoop met dat yoga outfit

De nieuwe lijn is gemaakt van het gepatenteerde Amni, een intelligent garen dat 100 procent recyclebaar is. Je kunt de yogabroek na gebruik dumpen op een composthoop. Het duurt dan drie jaar voordat de biologische afbraak is voltooid.

aqua vida, yoga, sup biologisch afbreekbaar

Daarnaast zou de de kleding extra licht en sterk zijn en het garen biedt antibacteriële voordelen en een intelligente vochtopname. De shorts en leggings zijn bedoeld voor yoga, suppen, een work-out in de sportschool en andere activiteiten.

Maak je geen zorgen over zweet, de legging valt niet uit elkaar als je aan het sporten bent. Pas als de legging wordt omringd door bacteriën in een compostbak of speciale stortplaats, begint het afbraakproces. Ook het proces om de legging te maken is duurzaam.

sup, yoga, biologisch afbreekbaar

De mensen achter Aqua Vida, dat naast kledingverkoop ook sup- en yogalessen aanbiedt, benadrukken het belang van duurzaamheid op hun website.

Zo organiseert het merk regelmatig oceaanopruimingen, met als doel voor 2020 met vrijwilligers 5.000 kilo plastic uit het water te vissen. 1 procent van het aankoopbedrag van kleding wordt besteed aan non-profit organisaties die zich bezighouden met schonere oceanen. We like!

Reageer op artikel:
Ja heus, er zijn nu biologisch afbreekbare yoga outfits
Sluiten