A. de Jong
A. de Jong Mode 16 aug 2018

Wikipedia lanceert ABC streetwear voor jouw vrije kennis

Er gaat waarschijnlijk geen dag voorbij dat je niet even Wikipedia checkt. Ooit een ‘onbetrouwbare bron’ voor journalisten, tegenwoordig de enige encyclopedie die nog gelezen wordt. Speciaal voor jouw vrije kennis lanceert Wikipedia nu samen met fashion label Advisory Board Crystals een streetwear collectie.

ABC x Wikipedia streetwear voor vrije kennis

De non-profit online encyclopedie, die wordt gemaakt door vrijwilligers over de hele wereld en wordt gehost door de Wikimedia Foundation, is gratis, maar vraagt zo af en toe om een vrijwillige bijdrage. Die je waarschijnlijk negeert, ‘want het is toch gratis’.

wikipedia, abc streetwear, mode, collectie, vrije kennis, wikimedia

De Wikimedia Foundation Inc. zet zich in voor de gratis verspreiding van vrije kennis. Maar er is natuurlijk wel geld nodig om alles te distribueren. Daarom gaat de volledige opbrengst van deze streetwear naar de Wikimedia Foundation.

Wikimedia, hoeder van de online mensenrechten

“Vrije kennis is een voorrecht. Het is een van de manieren om de wereld te redden”, aldus het fashion label Advisory Board Crystals in een statement. “Wikipedia en de Wikimedia Foundation doen alles met donaties en subsidies. Help de wereld ook op deze manier om kennis vrij te houden.”

Maar Wikipedia gaat verder dan alleen vrije kennis. Zo zet de Wikimedia Foundation zich bijvoorbeeld in voor de strijd tegen censuur in Turkije en houdt het de NSA in de Verenigde Staten scherp rond online privacy. De collectie bestaat uit een witte long-sleeve met Wikipedia gerelateerde prints. Kost je omgerekend 75 euro, maar dan draag je dus bij aan de verbetering van online mensenrechten over de hele wereld.

wikipedia, vrije kennis, streetwear, mode, collectie, abc, wikimedia
wikipedia, vrije kennis, streetwear, mode, abc, collectie

Bekijk ook deze top 10 enge Wiki-pagina’s. Ben je meer geïnteresseerd in, we noemen maar wat, komkommers? Ga dan direct naar deze wetenschappelijke parel met 11 feiten over de komkommer.

Reageer op artikel:
Wikipedia lanceert ABC streetwear voor jouw vrije kennis
Sluiten