Tessa Ham
Tessa Ham Mode 11 sep 2018

Victoria’s Secret-model is kortzichtige internet trollen te slim af

Lyndsey Scott heeft een indrukwekkend cv. Ze is software engineer en zit in het iOS-instructieteam voor Apple. De 31-jarige programmeur is ook model, die onder andere een show voor Victoria’s Secret liep. Maar dat ze beauty én brains heeft is nogal moeilijk te geloven voor kortzichtige internet trollen.

Het begon allemaal met een Instagram post die @coding.engineer plaatste over de vrouw met meerdere talenten. Diezelfde post werd ook gedeeld op Reddit en de reacties waren op beide platformen niet mals. Anonieme vreemden denken dat ze niet kan coderen, alleen omdat ze mooi is.

CODING IS FOR ANYONE! @science @girlswhocode From @codingblog #coding #codinglife #codingisfun #codingpics #coder #coderlife #programmer #programmers #programmerslife #programmerlife #programmerhumor #programming #programmings #programminglife #programmingcontest

2,209 Likes, 264 Comments – Coding engineer (@coding.engineer) on Instagram: “CODING IS FOR ANYONE! @science @girlswhocode From @codingblog #coding #codinglife #codingisfun…”

Gekwalificeerde programmeur

Zo reageert een Reddit-gebruiker: “Iedereen kan coderen, maar niet veel mensen kunnen het goed. Talen zijn makkelijk te leren, maar schaalbare, leesbare en efficiënte code is dat niet.” Het probleem met deze opmerking is dat Lyndsey Scott een gekwalificeerde programmeur is, met een cv waar je u tegen zegt. Ze was een programmeur voordat ze ook maar een model was.

Lyndsey Scott dist internet trollen

Onder de post reageert ze met bewijzen dat ze daadwerkelijk kan coderen (alsof ze die zou moeten aandragen). Zo is ze bijvoorbeeld een softwaretechnicus bij een van de snelst groeiende bedrijven in de VS. Ze eindigt haar reactie met: “Als ik naar deze reacties kijk, vraag ik me af waarom 41 procent van de vrouwen met technische banen een andere carrière zoekt vanwege een vijandige werkomgeving.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Just saw this post. Thanks, for the shout-out @coding.engineer! 🙏That said, I normally try to ignore negatively, but decided to jump into the comment section of this one. Not trying to brag lol, just stating facts in the hope I’ll convince at least one negative commenter that programmers can come in all shapes, sizes, genders, races, etc. so they’ll think twice before doubting other women and girls they encounter in tech. (Thanks for tagging me @thanos_codes! ❤️) #Repost @coding.engineer ・・・ CODING IS FOR ANYONE! @science @girlswhocode @blackgirlscode From @codingblog #coding #codinglife #codingisfun #codingpics #coder #coderlife #programmer #programmers #programmerslife #programmerlife #programmerhumor #programming #programmings #programminglife #programmingcontest

Een bericht gedeeld door Lyndsey Scott (@lyndsey360) op


Vrouwelijke programmeurs

“Normaal gesproken probeer ik negativiteit te negeren”, schrijft ze op Instagram. “Maar ik besloot toch wel op deze comments te reageren. Ik probeer niet op te scheppen, ik hoop dat ik ten minste één persoon kan overtuigen dat programmeurs in alle vormen, geslachten en afkomsten kunnen komen. Denk de volgende keer even twee keer na voordat je twijfelt aan andere vrouwen die je tegenkomt in de techwereld.”

Reageer op artikel:
Victoria’s Secret-model is kortzichtige internet trollen te slim af
Sluiten