A. de Jong
A. de Jong Mode 8 jan 2019

Los Angeles organiseert eerste Vegan Fashion Week

We houden altijd wel van Fashion Weeks. Waar anders zie zo’n geweldige show als die van Rihanna’s lingeriemerk Savage x Fenty of deze extreem diverse show van Chromat. Maar toch, op vrij veel plekken zie je nog bont, leer en andere dierlijke materialen. Om over productie in lagelonenlanden als Bangladesh maar te zwijgen. Gelukkig wordt dit allemaal steeds minder, maar op de eerste Vegan Fashion Week in Los Angeles is het al volledig verleden tijd.

Vegan Fashion Week in Los Angeles

Los Angeles begint een walhalla te worden voor veganisten, vetariërs en andere mensen die het goed voor hebben met de wereld. In september vorig jaar werd al bekend dat heel Los Angeles stopt met de verkoop van bont, iets wat hopelijk opgevolgd wordt door andere steden. Nu is Los Angeles de eerste stad die de Vegan Fashion Week organiseert.

A number of feminist writers maintain that identifying as a feminist is the strongest stand men can take in the struggle against sexism against women. #veganfashionweek #intersectionality #veganforeverything #thefutureoffashion

81 Likes, 2 Comments – VEGAN FASHION WEEK (@veganfashionweek) on Instagram: “A number of feminist writers maintain that identifying as a feminist is the strongest stand men can…”

Emmanuelle Rienda, dierenactivist en oprichter van de eerste Vegan Fashion Week, legt uit waarom ze dit initiatief is gestart. “Ik wil gesprekken en debatten in de mode-industrie aanwakkeren door het onderwijzen, verheffen en verbinden van onze belangrijkste waarden: respect voor het menselijk leven, dierenrechten en het milieu. Daarnaast wil ik merken en ontwerpers die zich hier nadrukkelijk voor inzetten een podium geven.”

Vegan Lounge

Naast de mogelijkheid voor verantwoorde ontwerpers en modelabels om via catwalks de show te stelen, biedt de Vegan Fashion Week in Los Angeles ook een Vegan Lounge. Daar kunnen bezoekers terecht voor veganistisch eten, vegan fashion en duurzame schoonheidsbehandelingen. Ook worden er verschillende workshops gegeven.

Instagram post by VEGAN FASHION WEEK * Jan 5, 2019 at 5:14am UTC

118 Likes, 3 Comments – VEGAN FASHION WEEK (@veganfashionweek) on Instagram

De veganistische Fashion Week gaat op 1 februari van start in het Natural History Museum in Los Angeles en eindigt op 4 februari in het ACE Hotel. Meer informatie vind je op de website. Na haar debuut in Los Angeles wil Emmanuelle Rienda de Vegan Fashion Week organiseren in steden over de hele wereld waar ook gewone Fashion Weeks worden georganiseerd. “Dit zou de standaard moeten worden”, zegt ze.

Reageer op artikel:
Los Angeles organiseert eerste Vegan Fashion Week
Sluiten