A. de Jong
A. de Jong Mode 31 okt 2018

Sports Illustrated-model toont in video hoe nep Instagram is

Gelukkig zijn er steeds meer modellen als Kate Wasley, ten onrechte plus-size model genoemd. Weg met het absurde, surrealistische schoonheidsideaal. Dat gezegd hebbende: het Sports Illustrated-model heeft op Instagram met een Airbrush-video maar weer eens laten zien dat Instagram niet het echte leven is.

Kate Wasley waarschuwt voor de gevaren van Instagram

Het Australische model, woonachtig in Perth, is een van de gezichten van Sports Illustrated. Ze is helemaal niet tegen op mooie foto’s op Instagram, maar blijft erop hameren dat meisjes en vrouwen de geperfectioneerde plaatjes niet als voorbeeld moeten nemen. Want niets is wat het lijkt op dit sociale medium.

It takes so little time to alter a photo & so little time to compare yourself to the altered reality we constantly see on Instagram. It might be photoshop, it might be a pose, it might be that the person your comparing yourself to is a completely different build &body type to you. When you compare yourself to someone online you’re probably thinking of yourself at your worst & you’re comparing that to someone’s best fragments of their life that they choose to share with the world. Everyone compares them selves in one way or another but so often it isn’t a fair fight. Instagram isn’t real life

18.8k Likes, 459 Comments – Kate Wasley (@katewas_) on Instagram: “It takes so little time to alter a photo & so little time to compare yourself to the altered…”

“Het kost nauwelijks tijd om op Instagram een foto te veranderen en om jezelf te vergelijken met de veranderende realiteit waarmee je tegenwoordig constant wordt geconfronteerd”, schrijft Kate Wasley bij de Airbrush-video. “Dat kan Photoshop zijn, een bepaalde pose of een persoon met een totaal ander lichaamstype. Als je jezelf vergelijkt met iemand op social media, denk je waarschijnlijk aan jezelf op je slechtst, terwijl je naar iemand anders beste momenten aan het kijken bent. Het is geen eerlijk gevecht, Instagram is niet het echte leven”, vervolgt het Sports Illustrated-model.

Sports Illustrated houdt van een maatje meer

Sports Illustrated, het sporttijdschrift dat bekend staat om fotoshoots met vrouwen in bikini’s, is een voorloper op het gebied van de keuze voor andere modellen dan alleen die met de zogenaamd perfecte lichamen. Zo zijn Ashley Graham, Tabria Majors, Hunter McGrady en Kate Wasley al jaren de gezichten van het merk.

kate wasley, sports illustrated, model, plus-size, instagram, airbrush
Kate Wasley voor Sports Illustrated

Sports Illustrated en Kate Wasley zijn niet de enigen die opkomen voor meer diversiteit en het verbannen van een surrealistisch ideaalbeeld van het vrouwenlichaam. Bekijk ook deze actie van model Roby Lawley, die oproept tot een boycot van de Victoria’s Secret Fashion Show zonder diversiteit, en deze fotoshoot waarin striae op borsten niet als een schande wordt gezien.

Reageer op artikel:
Sports Illustrated-model toont in video hoe nep Instagram is
Sluiten