A. de Jong
A. de Jong Sneakers 9 okt 2018

8 foeilelijke sneakers die hot zijn in het najaar van 2018

Dad shoes, ugly sneakers… Je hebt er vast wel eens van gehoord. Je moet wat om hip te blijven, in 2018 doe je dat vooral door een paar foeilelijke sneakers om je voeten te binden. 8 modellen waar je komend najaar de show mee steelt.

Puma Thunder Electric

PUMA CELL Endura, dad shoes, ugly sneakers, hip, 2018, najaar, herfst

Het was een groot jaar voor Puma als het op sneakers aankomt. Zo kwam de Puma Thunder Electric al uit, om over deze retro game collectie maar te zwijgen. Op 4 oktober kwam de PUMA CELL Endura uit voor een prijs van 139 euro. Diadora trainingsbroek erboven, astronauten afsteken en je bent zo weer dat kind van vroeger. Ze zijn overigens zo gewild, dat op sommige webshops deze ugly sneakers al zijn uitverkocht.

Nike Air Max 95 OG

ugly sneakers, dad shoes, nike air max 95 og, herfst, najaar, 2018

In heel 2018 komen de Nike Air VaporMax 95, Nike Air Max 95 OG en Nike Air Max 97 al in allerlei kleuren uit. Een paar jaar geleden nam je deze schoenen niet serieus, nu worden er spaarkvarkens stukgeslagen om ze te bemachtigen. Deze Olive/Total Orange variant van de Nike Air Max 95 OG zijn net nieuw en kosten 190 euro.

Fila Disruptor (heren en dames)

fila disruptor, dad shoes, ugly sneakers, trend, najaar, herfst, 2018, hip

Als je deze schoenen drie jaar geleden had zien staan in de onderste rekken van de Aktiesport, werd je er weer aan herinnerd dat je coole sneakers ergens anders koopt. Nu staan deze dad shoes te pronken in de vitrines van de hippere schoenenzaken. De Fila Disruptor is extreem lomp en akelig wit. Juist, de ultieme ugly sneakers. Ze kosten 120 euro.

Balenciaga Track Trainers

balenciaga, dad shoes, ugly sneakers, najaar, herfst, 2018, trend

Lelijkheid is het handelsmerk van Balenciaga, zoals je ook ziet in deze verzameling dad shoes. Nieuw zijn de Track Trainers, die je een paar jaar geleden tijdens het hardlopen droeg. Maar, zoals Bob Dylan al zong, The Times They Are a-Changin. Saillant detail: ze kosten 650 euro.

Reebok Aztrek

Reebok Aztrek, ugly sneakers, dad shoes, 2018, najaar, herfst, hip, trend

Een flashback naar de jaren 90. Zo noemt Reebok het model Aztrek. Maar dan met een Hexalite-technologie, die voor demping en comfort zorgt. Zwart, mintgroen en paars… Lekker hoor. Ze kosten je 99 euro. Dit zijn overigens geen dad shoes, maar mom shoes.

Vans Varix WC

ugly sneakers, dad shoes, vans varix wc, herfst, najaar, 2018

Zelfs Vans is overstag. Het skatemerk bracht eind september de ugly sneakers Vans Varix WC in drie varianten uit. Lees hier meer over de eerste dad shoes van Vans.

Adidas Falcon

adidas falcon, dad shoes, ugly sneakers, herfst, najaar, 2018, trend, hip

De Adidas Falcon is een lichtvoeter onder de dad shoes. Sinds dit najaar verkrijgbaar in allerlei frisse kleuren voor 99 euro.

NikeCraft x Tom Sachs

ugly sneakers, dad shoes, nike, tom sachs, herfst, najaar, 2018, mars yard

Dan nog de opmerkelijke samenwerking tussen NikeCraft x Tom Sachs. Deze valt eigenlijk niet in de categorie dad shoes, simpelweg omdat je vader hier vroeger niet op gelopen kan hebben. Deze vuilniszakschoenen zijn niet nineties, maar helemaal 2018. Maar wel foeilelijk, dus proppen we ze in dit rijtje. Ze zijn, ondanks de prijs van bijna 500 euro, enorm gewild. De bijnaam van dit paar schoenen is March Yard, ze zijn waterdicht en speciaal ontwikkeld voor vieze weer in het najaar. Te koop bij DMS London.

Meer dad shoes en ugly sneakers uit 2018

Over lelijke edoch hippe stappers gesproken: check ook deze acht jaren 90 remakes en deze 47 modellen van Fila.

Reageer op artikel:
8 foeilelijke sneakers die hot zijn in het najaar van 2018
Sluiten