A. de Jong
A. de Jong Sneakers 1 aug 2018

8 vette ‘jaren 90 sneakers’ die in 2018 opnieuw zijn uitgebracht

Alles is cool aan de jaren 90. Deze 17 nostalgische trends van de middelbare school bijvoorbeeld. Maar ook de mode was cool en veel merken refereren naar de nineties in nieuwe collecties. Dit zijn de 8 vetste jaren 90 sneakers die in 2018 een remake kregen.

Reebok Mobius OG

Ken je de Reebok Blacktop sneakers nog, die werden gepromoot door basketballegende Shaquille O’Neal? Of de Shaqnosis, Kamikaze II and The Blast? Allemaal basketbalschoenen uit de jaren 90. De Reebok Mobius OG is geïnspireerd op die modellen. Het model ademt niets dan nostalgie. Heerlijk. Verkrijgbaar met zwarte accenten en donkerblauw-rode accenten voor 140 euro.

jaren 90 sneakers, 2018, retro, remake, reebok mobius og

Nike Air Max 95

De meest populaire sneakers van 2018, voor zowel dames als heren, zijn de vele varianten van de Nike Air Max 95. Heerlijke dad shoes die dit jaar in ontelbaar veel kleurvariaties zijn uitgekomen. Zowel de remake voor dames- als heren kost 170 euro. Maar aardig wat varianten zijn nu afgeprijsd.

nike air max 95, jaren 90 sneakers, remake, 2018

Fila x Piere Cardin jaren 90 sneakers

We houden van opmerkelijke samenwerkingen. Zo hadden we Fila en de Franse ontwerper Piere Cardin niet direct bij elkaar gezocht. Maar hun gezamenlijke collectie is vet. De lijn, geïnspireerd op de nineties, bestaat onder meer uit een petje, T-shirt, broek en deze Fila x Piere Cardin disruptor sneakers, die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. Verkrijgbaar bij Urban Outfitters.

fila, pierre cardin, remake, jaren 90 sneakers, 2018 (1)

Nike Air Jordan 13 ‘He Got Game’

Als je probeert bij te houden hoeveel nieuwe varianten van Nike Air Jordan uitkomen, dan word je gek. De Air Jordan ‘He Hot Game’ verdient in ieder geval een eervolle vermelding. Je kent de schoenen vast nog wel uit Spike Lee’s gelijknamige film He Got Game (1998). De schoenen kwamen in 1997 uit, maar kregen een jaar later pas de legendarische status dankzij de een van de beste basketbalfilms ooit. Nu is er dus een remake van het model, die vanaf 4 augustus voor 190 euro te koop is.

air jordan 13 he got game, remake, jaren 90 sneakers, 2018

Puma RS-0 Play

De nieuwe collectie ‘game sneakers’ van Puma is retro to the max. Niet zozeer de sneakers zelf komen uit de jaren 90, maar ze zijn geïnspireerd op retro videogames als Sonic the Hedgehog, het karakter uit de gelijknamige videogame dat SEGA in de jaren 90 op de kaart zette. Lees hier meer over de Puma RS-0 Play collectie. Ons favoriete model uit de collectie heet Game Error en is hieronder te zien.

Puma RS-0 Play, jaren 90 sneakers, 2018, remake

Nike Air Max 97

De Nike Air Max 97 is net als de Nike Air Max 95 ongekend populair dit jaar. De meeste modellen kosten 180 euro. Ook deze schoen is voor dames en heren verkrijgbaar in heel veel kleurcombinaties.

nike air max 97, jaren 90 sneakers, remake, 2018

Adidas New Falcon

Adidas gaat terug naar de jaren 90 met deze New Falcon sneakers. Dit coole model is eerder deze maand uitgekomen en kost je rond de 100 euro. Een herenmodel dat het dichtst bij deze schoen in de buurt komt, is de Adidas Falcon, maar die haalt het niet bij de Adidas New Falcon.

adidas new falcon, jaren 90 sneakers, remake, 2018

Reebok Aztrek, bijna een een-op-een remake

Dan nog de ultieme 90s look, want die vind je toch echt terug in de Reebok Aztrek die eerder deze maand uitkwam. De remake is nauwelijks te onderscheiden van het model uit de jaren 90. Verkrijgbaar voor dames en heren in een donkerblauw-paarse en een mintgroen-zwarte variant.

reebok aztrek, jaren 90 sneakers, nineties, remake, 2018

Meer vette sneakers uit 2018

  • 8 van de vetste collaboration sneakers uit 2018 (Lees meer…)
  • 8 van de vetste ugly sneakers uit 2018 (Lees meer…)
  • 8 witte sneakers die jouw zomer gaan maken (Lees meer…)
  • Reageer op artikel:
    8 vette ‘jaren 90 sneakers’ die in 2018 opnieuw zijn uitgebracht
    Sluiten