A. de Jong
A. de Jong Sneakers 14 mrt 2019

11 hightech sneakers met gadgets die Nike Adapt BB voorgingen

De zelfstrikkende veters uit van Marty McFly uit Back to the Future zijn werkelijkheid geworden, zij het in een iets andere vorm. De Nike Adapt BB-sneakers zijn sinds februari 2019 verkrijgbaar. Nooit meer veters strikken!

Nike Adapt BB

Al jaren lang wordt erover gesproken, de zelfstrikkende sneakers van Marty McFly uit Back to the Future, maar het kwam er nooit van. Daar gaat in 2019 dus verandering in komen. Je kunt de schoenen met een app bedienen, zelfs tijdens het lopen kun je ze strakker of losser laten zitten. Ook zitten er sensoren in de schoenen, waardoor ze zich volledig aanpassen aan jouw voeten. Lees hier meer over de zelfstrikkende Nike Adapt BB-sneakers.

nike adapt bb, zelfstrikkende sneakers, hightech, gadgets, app

Hightech sneakers met gadgets die Nike Adapt BB voorgingen

We kennen allemaal nog Reebok Pump van vroeger. Of Puma Disc, waarbij je niet hoefde te veteren, maar alleen maar aan een disc hoefde te draaien. En natuurlijk de good old Kangaroos, met een ritsvakje, zodat je een euro mee kon nemen naar het zwembad voor een zakje snoep. Allemaal supercoole gadgets voor die tijd, maar anno 2018 verwachten we meer. Een scherm en wifi bijvoorbeeld. Een 3D-geprinte schoenzool. Schoenen die in contact staan met onze smartphone.

We hebben een selectie gemaakt met een paar geniale sneakers met gadgets, de ene wat meer hightech dan de andere. En van betaalbaar tot onbetaalbaar. Onze favoriet: de schoenen waarmee je pizza kunt bestellen. Deze verzameling sneakers gingen de Nike Adapt BB dus voor.

Smart shoes van Under Armour

under armour, hightech, sneakers, gadgets, 2018, Nike Adapt BB

Under Armour lanceerde in 2018 een nieuwe lijn smart shoes voor zowel dames als heren: HOVR Connected. Wat kun je ermee? Verbinden met je smartphone, zodat je van allerlei data wordt voorzien. Ze kosten iets meer dan 100 euro, prima betaalbaar dus.

Vetements x Reebok InstaPump Fury Emoji

hightech, sneakers, gadgets, 2018, Nike Adapt BB

Oké, oké, een ouderwetse gadget. Maar dan wel in een modern emoji-jasje. Deze sneakers van Vetements en Reebok kosten rond de 700 euro. En door.

First Class Shoes (met scherm en wifi)

irst class shoe, hightech, sneakers, gadgets, 2018, Nike Adapt BB

Van dit paar foeilelijke sneakers is maar één paar gemaakt, dat via een online veiling is verkocht voor bijna 100.000 euro. De gelukkige koper kan nu de hele dag Netflix kijken. De opbrengst ging overigens naar een goed doel.

6 minute shoes van KEEN

6 minute shoes, keen, robot, hightech, sneakers, gadgets, Nike Adapt BB

Deze schoenen van KEEN zijn een gadget op zich. Ze zijn namelijk gemaakt door een robot. Je kunt ze kopen in Tokio, waar ze ter plekke voor je worden gemaakt. In deze video zie je hoe ze gemaakt worden.

ShiftWear

shiftwear, hightech, sneakers, gadgets, 2018, Nike Adapt BB

Als we het uiterlijk van de hightech sneakers van ShiftWear in één woord moeten beschrijven, hoeven we alleen maar de ‘f’ uit de merknaam te verwijderen. Toch zijn ze cool, want de schoenen beschikken over een LED-screen, dat je met je smartphone voortdurend kunt veranderen.

LA Gear Lights (2018)

tyga, la gear, hightech sneakers, gadgets, 2018, Nike Adapt BB

Als je voor sneakers met lichtjes in de zool gaat, is en paar LA Gear als het aan ons ligt de enige optie. Zij maakten de lichtjeszool in de jaren 90 namelijk groot. En geloof het of niet, ze zijn er weer. Dit jaar verschenen deze Tyga x L.A. Lights, die je voor net iets meer dan 100 euro koopt. Heerlijk stukje vintage hightech.

Adidas 3D runner

adidas, 3d runner, hightech, sneakers, gadgets, 2018, Nike Adapt BB

Adidas is voornemens om op grote schaal 3D-geprinte schoenen te produceren. En als we de Adidas 3D Runner zo eens aanschouwen, kunnen we dat alleen maar toejuichen.

Nike MAG Sneaker (McFly)

Nike’s limited edition self-lacing ‘Back to the Future’ shoes

Nike announced earlier this week that it will be releasing a new edition of the Nike Mags, its self-lacing shoes inspired by Back to the Future. There are only 89 pairs, which will be raffled off with proceeds benefiting the Michael J. Park Foundation’s research on Parkinson’s disease.

De coolste sneakers ooit leken niet voor de normale consument op de markt te verschijnen. Het gaat om de zelf veterende schoenen van Marty McFly uit de legendarische jaren 80-film Back To The Future. In 2011 werden wel al de onderstaande conceptsneakers gemaakt en in 2016 werden ze in een gelimiteerde oplage van 89 uitgebracht. Niet te betalen, natuurlijk. Maar hé, nu is er de Nike Adapt BB. De originele ‘Back To The Future’ Nike Mags zijn onlangs trouwens voor een fortuin verkocht.

Nike HyperAdapts 1.0s

hightech, sneakers, gadgets, 2018, nike, HyperAdapts, Nike Adapt BB

Dit slappe aftreksel van de bovenstaande schoen bestond ook al. De Nike HyperAdapts 1.0s zijn geïnspireerd op de sneakers van Marty McFly en zijn dus in staat om zelf te veteren. Toegegeven: de LED-zolen die aangeven hoe vol de batterijen zijn, verdienen een applaus. Ze kosten rond de 700 euro. Twee keer zo duur als de Nike Adapt BB.

Puma Autodisc

puma autodisc, hightech, sneakers, gadgets, 2018, Nike Adapt BB

We noemden Puma Disc al even. Inmiddels geëvolueerd tot Puma Autodisc. Ook met deze schoenen is veteren verleden tijd.

Pizza Hut Sneakers

pizza hut, sneakers, hightech, gadgets, 2018, Nike Adapt BB

Vergeet alle gadgets en andere fratsen, hier zijn namelijk de Pizza Hut Sneakers. Je kunt hiermee pizza’s bestellen en je televisie op pauze zetten. Hebben!

Reageer op artikel:
11 hightech sneakers met gadgets die Nike Adapt BB voorgingen
Sluiten