Noah Korevaar
Noah Korevaar Sneakers 15 okt 2018

Check deze heerlijke Nike Air Jordan IV Game Boy sneakers

De meest exclusieve sneakers zijn vaak custom-made. Oftewel, in zeer kleine oplages geproduceerde varianten van bestaande modellen. Vaak peperduur, en bijna altijd om van te kwijlen. Dat geldt al helemaal voor deze retro Nike Air Jordan IV Game Boy Edition.

Nike Air Jordan IV Game Boy Edition

Johnny Barry is het meesterbrein achter Freaker Sneaks, een bedrijfje dat hoge ogen gooit op het internet met custom sneakers. Vorig jaar scoorden ze een hit met limited edition SNES-uitvoering van de Nike Air Jordan IV.

Even nerdy als geeky, maar oh zo mooi. Nu is Barry terug met een nieuw paar, geïnspireerd door het klassieke design van de Game Boy. De details die we allemaal kennen komen terug in verschillende aspecten van de Nike Air Jordan IV.

Zo zie je aan de achterkant de knoppen van de Game Boy zitten. Mooie bonus: ze zijn nog klikbaar ook! Aan de voorkant komt de klassieke art terug van Super Mario Land, precies zoals de game eruit gezien zou hebben op het groenige LCD-scherm.

En de hang tag? Die bestaat natuurlijk uit een plastic Game Boy-cartridge. Het totaalpakketje ziet er wat ons betreft beter uit dan de vorige classics van Freaker Sneaks, vooral dankzij het kleurenpalet van de Game Boy.

Nike Air Jordan IV Game Boy Edition Nike Air Jordan IV Game Boy Edition

De lichte tinten pakken een stuk beter uit dan de donkere grijstinten van de SNES en Super Famicom. Wist je overigens dat de Game Boy zijn verjaardag deelt met de Nike Air Jordan IV? Ze kwamen allebei uit in 1989.

Je zag het waarschijnlijk al aankomen, maar er is helaas ook slecht nieuws. De exclusieve custom sneakers kosten namelijk maar liefst 1.350 dollar, en er worden maar tien exemplaren gemaakt. Ach, wij blijven verlekkerd staren naar de foto’s. Check dan ook deze bizarre custom sneakers, die niet zullen misstaan in jouw collectie.

Reageer op artikel:
Check deze heerlijke Nike Air Jordan IV Game Boy sneakers
Sluiten