A. de Jong
A. de Jong Sneakers 28 aug 2018

Reebok lanceert plantaardige sneakers met zolen van mais

Ook Reebok zet stappen op het gebied van duurzamheid, iets wat wel nodig is in de modebranche, die nogal een impact op het milieu heeft. Reebok heeft plantaardige sneakers gelanceerd en slaat daarmee een nieuwe weg in naar een groener beleid. Ze heten Reebok NPC UK Cotton + Corn sneakers.

Plantaardige sneakers van mais en organisch katoen

In 2017 werd het ‘Cotton + Corn’ initiatief aangekondigd, waarin Reebok liet weten over te stappen op natuurlijke materialen, om op den duur helemaal niet meer afhankelijk te zijn van aardolie. Deze plantaardige sneakers met zolen van mais zijn daarvan het eerste resultaat.

Reebok | Cotton + Corn | Made From Things That Grow

https://www.Reebok.com/us/CottonandCorn We set out to create a new type of footwear, starting with materials that grow, plants rather than oil-based materials. By using sustainable resources as our foundation, we were able to create a plant-based sneaker, the only footwear product on the market that has been certified as containing 75% USDA certified biobased content.

Het grootste verschil tussen gewone sneakers en dit bijna volledige plantaardige model is de zool. Normaal gesproken is die gemaakt van een op petroleum gebaseerd rubber, waarvoor dus aardolie nodig is. De nieuwe zolen zijn van bioplastic, gemaakt van mais. “Met 20 miljard schoenen per jaar is de op petroleum gebaseerde zool niet meer van deze tijd. We willen zo snel mogelijk alleen nog plantaardige materialen gebruiken in plaats van olieproducten”, aldus Bill McInni, hoofd innovatie bij Reebok. Mooie woorden, maar eerst zien en dan geloven.

De volgende stappen van Reebok

De binnenkant van de zool is afgewerkt met ricinusolie, een plantaardige olie die gemaakt is van de vrucht van de zogeheten wonderboom (Ricinus communis). Voor de bovenlaag van de sneakers is gebruik gemaakt gemaakt van 100 procent organisch katoen. Dat betekent dat het katoen vrij is van pesticiden en duurzaam is geteeld. De Reebok NPC UK Cotton + Corn sneakers worden toegestuurd in een gerecyclede verpakking en na gebruik zijn de schoenen volledig composteerbaar. De schoenen zijn unisex en kosten je omgerekend 81 euro. Een volgende stap van Reebok is volgens Bill McInni om toxische kleurstoffen volledig uit het productieproces te verwijderen en alle schoenen in een 100 procent gerecycleerde verpakking te verzenden.

reebok NPC UK Cotton + Corn, plantaardige sneakers, mais, (1)
reebok NPC UK Cotton + Corn, plantaardige sneakers, mais
reebok NPC UK Cotton + Corn, plantaardige sneakers, mais,
reebok NPC UK Cotton + Corn, plantaardige sneakers, mais, (1)

Meer duurzame sneakers

Eerder dit jaar kondigde Adidas al aan volledig over te gaan op duurzame sneakers. Het merk liet weten aan alleen nog gerecycled plastic voor hun producten te gaan gebruiken. Een nieuwe collectie duurzame sneakers wordt in samenwerking met Parley for the Ocean gemaakt. Lees hier meer over deze collectie.

Reageer op artikel:
Reebok lanceert plantaardige sneakers met zolen van mais
Sluiten