A. de Jong
A. de Jong Sneakers 15 aug 2018

Top 8 Nike collaboration sneakers uit 2018

Nike sneakers zijn bijna zonder uitzondering vet. Collaboration sneakers (die voortkomen uit een samenwerking) ook. Je begrijpt waar we naartoe willen. We hebben onze top 8 collaborations van 2018 op een rij gezet. Met de Nike x Virgil Abloh x Serena Williams sneakers natuurlijk als nieuwkomer.

Nike sneakers schreeuwen om collaborations

Niet alleen ontwerpers, maar ook andere merken staan in de rij om te klooien met Nike sneakers. Zo had Levi’s dit jaar al de eer, maar ook de Nederlandse ontwerper Piet Parra. Om over Virgil Abloh x Serena Williams maar te zwijgen. Check ons overzicht, trek de portemonnee en rap ‘I’m walking down the street with my Nikes on’.

Virgil Abloh x Serena Williams Queen collectie

De Ghanees-Amerikaanse ontwerper Virgil Abloh is sinds maart 2018 art-director van Louis Vuitton. Doet-ie goed, te weten dat hij nog maar 38 jaar oud is. Tussendoor heeft hij ook nog tijd om andere dingen te doen en dat zijn niet zo maar projectjes. De nieuwe Nike x Virgil Abloh x Serena Williams ‘Queen collectie’ kan je niet zijn ontgaan. Onderdeel daarvan zijn deze Virgil Abloh x Serena ‘Blazer sneakers’. De release is op 27 augustus, als de US Open begint.

Nike x Virgil Abloh x Serena, nike sneakers, collaboration 2018

Travis Scott X Nike Air Force 1 Sail

Rapper Travis Scott is in 2018 all over the place, ook in modeland. Hij heeft al heel wat samenwerkingen met merken en ontwerpers achter de rug, zo ook met ‘s werelds bekendste sportmerk. Deze Travis Scott X Nike Air Force 1 Sail wil je gewoon hebben, ook al kosten ze 150 euro.

Travis Scott x Nike Air Force 1 In Sail, nike sneakers, collaboration, 2018

Supreme x Nike Zoom Streak Spectrum Plus

Supreme, de koning van de collaborations, doet natuurlijk ook een duit in het zakje. En wel met de Supreme Zoom Streak Spectrum Plus. Heerlijk schoentje, tenzij je niet van vlammetjes houdt. Ze kostten aanvankelijk 180 euro, maar zijn inmiddels al meer waard.

Supreme x Nike Zoom Streak Spectrum Plus, nike sneakers, collaboration, 2018

Parra x Nike Zoom Spiridon

In juli kwamen de nieuwste meesterwerkjes van Piet Para uit. Niet de eerste keer dat Piet Parra met Nike sneakers aan de haal mocht gaan, maar hij heeft zichzelf weer overtroffen. Naast Nike sneakers ontwierp Piet Parra ook een trainingspak voor het Amerikaanse merk.

parra nike zoom spiridon, collaboration, nike sneakers

Sean Wotherspoon x Nike Air Max 1/97

Eindbaas Sean Wotherspoon werkte dit jaar niet alleen samen met Guess, maar ook met… Juist! Het resultaat: de overheerlijke collaboration sneakers Sean Wotherspoon x Nike Air Max 1/97. Grappige details, erg mooie kleurencombinatie en de popcultuur van de jaren 80 komt subtiel terug. Deze schoenen kosten 160 euro.

Sean Wotherspoon x Nike Air Max 1_97, nike sneakers, 2018, collaboration

Levi’s x Air Jordan

We noemden het eerder al even: Levi’s hoort in 2018 ook in dit eervolle rijtje. Het resultaat – you love it or hate it – zijn de Levis’s x Air Jordans. Dat zijn inderdaad basketbalschoenen van wit spijkerstof met een Levi’s accent op de tong en het welbekende rode Levi’s lipje aan de zijkant. Ze kosten 200 euro, maar zijn niet overal meer verkrijgbaar.

nike sneakers, 2018, collaboration, week 23, 2018, levis air jordan

Comme des Garcons x Nike Air 180

Ach ja, waarom ook niet gewoon samenwerken met Comme des Garcons? Inderdaad, daar kon Nike geen reden voor bedenken. Deze roze Comme des Garcons x Nike sneakers kosten je 244 euro. Geld moet rollen.

Comme des Garcons x Nike Air 180, collaboration, nike sneakers, 2018

Louis Vuiton OFF-WHITE

Mocht je ambitie zijn om op te vallen in de PC Hooftstraat in Amsterdam, dan doe je dat op deze Louis Vuiton OFF-WHITE x Nike sneakers. Want die kosten 4.000 euro. Hoor je er helemaal bij.

louis vuitton x nike sneakers, collaboration, 2018

Top 8 ‘dad shoes’ van 2018

Houd je toch meer van ‘lelijke schoenen’? Check dan onze top 8 dad shoes.

Reageer op artikel:
Top 8 Nike collaboration sneakers uit 2018
Sluiten