Jelle van Es
Jelle van Es Sneakers 19 jan 2019

De Nike PG PlayStation-sneakers ademen nostalgie

Paul George is één van de beste basketballers die in de NBA rondlopen. Hij speelt momenteel bij de Oklahoma City Thunder, waar hij een sterk team vormt met Russel Westbrook. Daarnaast is Paul George iemand die graag gamet. Zo stond hij al eens op de cover van de populaire NBA 2K-basketbalserie. Maar hij heeft ook een overeenkomst met Nike. En samen met dat bedrijf heeft hij ook een serie aan zeer gelimiteerde sneakers op de markt gebracht, de Nike PG PlayStation-sneakers. Op de website van Nike valt nu de visie achter de sneakers.

Nike en PlayStation zijn ‘game changers’

Nike vergelijkt de komst van de PlayStation in de jaren negentig met die van de komst van de Nike Blazer en Air Force. Allen hebben er voor gezorgd dat de wereld waarin zij opereren nooit meer hetzelfde waren. De Nike PG 1, welke in 2017 op de markt werd gebracht, stond voor het veelzijdige spel van Paul George. Het smaakte naar meer en in 2018 werd de PG2 x PlayStation op de markt gebracht. Daarop waren de kenmerken logo’s van de knoppen van de PlayStation-controller te zien.

Nike PlayStation sneakers

En de meest recente is de Nike PG2.5, die eind 2018 werd uitgebracht. Deze heeft de klassieke grijze kleur van de PlayStation. Het kostte de maker maar liefst zeven versies voordat de juiste kleur grijs werd gebruikt. Daarnaast vind je op de lip van de schoen ook het PlayStation-logo, zodat het extra duidelijk is om wat voor een soort schoen het gaat.

Nike PlayStation sneakers

Helaas is deze schoen net als zijn voorgangers in een beperkte oplage gemaakt en nu overal uitverkocht. De enige manier om eraan te komen, is je geluk te beproeven op eBay, maar dan betaal je wel meer dan de hoofdprijs voor een paar sneakers. Wil je nog meer sneaker-inspiratie hebben? Dan hebben we hier een uitgebreide overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De Nike PG PlayStation-sneakers ademen nostalgie
Sluiten