A. de Jong
A. de Jong Sneakers 15 jan 2019

Nike onthult sneakers met gras: Nike Air Max 1 Golf Grass

Nike heeft groene sneakers onthuld, Nike Air Max 1 Golf Grass genaamd. Nee, dat zijn geen duurzame sneakers, zoals deze top 7, maar schoenen met een bovenlaag van gras. Uiteraard geen echt gras, maar opvallend zijn ze wel.

Sneakers met gras: Nike Air Max 1 Golf Grass

Eerder zag je deze prachtige Andy Warhol-sneakers van Nike langskomen. Dat ging echter om een concept. De Nike Air Max 1 Golf Grass-sneakers komen er echt. In de tijd waar ‘ugly sneakers‘ de boventoon voeren, kun je aparte schoenen verwachten. Maar dit heeft dan weer niets te maken met ‘dad shoes’. Dit is het werk van een ontwerper die te veel gras heeft gerookt. Hoe dan ook: op Twitter gaan ze al viral.

Nike Air Max 1 Golf Grass, sneakers, gras

De schoenen zijn officieel golfschoenen. Vandaar de zool, die extra grip biedt op de golfbaan. Maar voor de rest heeft de schoen precies de eigenschappen van de Air Max 1-lijn, zoals de Zoom Air middenzool en de rubberen buitenzool in Medium Gum. Je kunt ze dus ook gewoon als vrijetijdsschoenen dragen.

Zoeken naar de swoosh in de rough

De veters moeten de fairway voorstellen. Dit is het het onderdeel van een golfbaan tussen de tee (afslagplaats) en de green, waar het gras is gemaaid, maar niet zo kort als op en rondom de green. De rest van de schoen is de rough, het gebied buiten de fairway met hoog en ruig gras. Zoals je daar naar het balletje moet zoeken, moet je op de Nike Air Max 1 Golf Grass naar de swoosh zoeken. Zoals we al zeiden: de ontwerper heeft zelf iets te veel gras gerookt. Maar eerlijk is eerlijk: wel een uniek schoentje voor verzamelaars. De sneakers komen dit voorjaar uit. Voor een paar Nike Air Max 1 Golf Grass betaal je straks omgerekend 122 euro.

Nike Air Max 1 Golf Grass, sneakers, gras
Nike Air Max 1 Golf Grass, sneakers, gras
Nike Air Max 1 Golf Grass, sneakers, gras

Check ook deze video van een hobby-golfer die een fles Champagne op afstand kan ontkurken.

Reageer op artikel:
Nike onthult sneakers met gras: Nike Air Max 1 Golf Grass
Sluiten