Jelle van Es
Jelle van Es Sneakers 13 jan 2019

Nike Air ‘Andy Warhol’ sneakers, pure kunst

Andy Warhol is één van de bekendere artiesten van de vorige eeuw. Hij stond bekend om zijn pop-art kunstwerken met een kritische blik op de consumptiemaatschappij, waaronder het bekende soepblik. De beste man leefde een leven waar menig artiest jaloers op zou zijn en is vandaag de dag nog altijd een icoon. Zijn stijl inspireert anderen weer om hun eigen dingen te maken. In die context is er nu een studio die een Nike-sneaker heeft bedacht met de stijl van Andy Warhol.

De Andy Warhol sneaker

De sneaker is bedacht door REENO Studios, dat gevestigd is het Amerikaanse Florida. De sneaker zelf is niet te koop, het gaat immers enkel om een digitaal concept. De maker zelf noemt hem de Andy Warhol x Nike ‘Air Force 1’. Op de schoen zie je de bekende soepblikken van Warhol en is het Nike-logo vervangen door de banaan die destijds schitterde op de album cover van het album The Velvet Underground & Nico van The Velvet Underground. Tot slot is de schoen gesigneerd door de artiest, hoewel hij dat natuurlijk niet zelf heeft gedaan.

Op Instagram vraagt de maker wat men er van vindt. En ook of iemand even de contactgegevens van Nike heeft om dit idee ook daadwerkelijk tot leven te brengen.. Wij zeggen: uitbrengen die hap!

https://www.instagram.com/p/BsJ0ZV2nsCb/

Bekijk ook deze 21 vintage foto’s in Studio 54, de vuigste club die New York gekend heeft. Wie daar vaste gast was? Juist, Andy Warhol.

Reageer op artikel:
Nike Air ‘Andy Warhol’ sneakers, pure kunst
Sluiten