A. de Jong
A. de Jong Sneakers 19 feb 2019

McDonald’s teast met remake peperdure Balenciaga ‘frietdoos-schoenen’

Balenciaga is een vreemd modehuis. Ze hebben daar de kwaliteit foeilelijke sneakers op de markt te brengen met een extreem prijskaartje en die ook nog eens massaal te verkopen. Een van die schoenen lijkt op een frietdoosje van de McDonald’s, zo merkte de fastfoodketen op. En nu kun je het nooit meer anders zien.

McDonald’s x Balenciaga

Sterker, de kans bestaat dat de Mac zijn eigen versie van de ‘frietdoos-schoenen’ écht gaat uitbrengen. Het gaat om een initiatief van de McDonald’s in Zweden, die tijdens de Stockholm Fashion Week op Instagram de volgers verleidde met een remake. “Bij 103.042 likes, geven we deze schoenen echt uit”, aldus McDonald’s Zweden in de onderstaande Instagram-post. Tot nu toe zitten ze slechts op een kwart, dus wij zeggen: liken!

https://www.instagram.com/p/Bti0i9WHm88/

De originele schoenen van Balenciaga kosten omgerekend 480 euro. Dat lees je goed. Een doosje frietjes bij McDonald’s kost zo’n 2,50 euro. Als de schoenen er uiteindelijk niet blijken te komen, kun je dus altijd nog gewoon zelf aan de slag. Tel uit je winst. Het idee komt overigens niet van McDonald’s zelf. Vorig jaar maakte ene Lil Quasar de vergelijking al op Twitter, toen de rode schoenen van Balenciaga net uit waren gekomen. Zijn tweet, waarop hij een frietdoosje om zijn voeten droeg, werd meer dan 51.000 keer geretweet en kreeg meer dan 113.000 likes.

No Title

No Description

Mode met de gele M

Het zou niet het eerste coole fashion item zijn dat McDonald’s uitbrengt. Afgelopen zomer kwam de fastfoodketen met een geniale retro-collectie, geïnspireerd op de gouden jaren 90. Met onder meer een spijkerjas, sokken, T-shirts, jeans, heuptasjes en truien. Bekijk die collectie hier.

balenciaga, mcdonalds, fashion, collectie, mcdelivery, spijkerjas, retro, jaren 90, jeans, mode

Over Balenciaga gesproken, die sneakers kun je natuurlijk ook gewoon op AlieExpress kopen, maar dan met één letter verschil in de merknaam. Check ter inspiratie deze 7 hippe sneakers op AlieExpress. Allemaal net even iets anders, maar niemand die het ziet.

Reageer op artikel:
McDonald’s teast met remake peperdure Balenciaga ‘frietdoos-schoenen’
Sluiten