A. de Jong
A. de Jong Sneakers 17 okt 2018

7 hippe sneakers op AliExpress: zie jij het verschil met de originele?

Wij zijn dol op sneakers. Het enige nadeel: ze zijn zo ongelooflijk duur. Kom je uit bij AliExpress, zou je denken. Is ook zo, maar over de kwaliteit, pasvorm en het comfort weet je de dan van te voren weer niks. Wat je wel weet, is dat je voor een prikkie fake sneakers kunt kopen en dat je altijd verrast wordt met een hilarisch detail.

Sneakers kopen op AliExpress

Je kunt ook echte sneakers kopen op AliExpress, maar wij richten ons even op de neppe. Want die zijn niet alleen spotgoedkoop, maar ook grappig. Eigenlijk zijn de Gila Disruptors veel origineler dan Fila Disruptors. En wat te denken van Balengiaca in plaats van Balenciaga. Niemand op straat die het verschil ziet. Sneakers kopen via AliExpress is op eigen risico, maar we hebben het een keer getest met een paar Nikes en die kwamen gewoon aan. Het enige verschil: sneller zweetvoeten. Hieronder een greep uit de fake shoes van AliExpress. Let wel: de prijzen veranderen iedere dag. Net als de bezorgkosten, let daar goed op. Maar daar zijn oplossingen voor.

Ugly sneakers van Balenciaga

ugly sneakers, aliexpress, goedkoop

Voor een paar ugly sneakers van Balenciaga betaal je zomaar 600 à 700 euro. Maar draai de ‘G’ en de ‘C’ om en je hebt op AliExpress zowaar een paar dad shoes van Balengiaca voor 51 dollar.

Fila Disruptor dad shoes

ugly sneakers, aliexpress, goedkoop

Een vluchtige blik op deze dad shoes van ‘Fila’, zal geen wenkbrauwen doen fronsen. Totdat je even goed inzoomt het merkje. Dan kom je erachter dat je geen Fila Disruptors maar Gila Disruptors hebt gekocht. Veel cooler dan het origineel. We zagen ze voor 17 dollar.

Nike Air Huarache Run Ultra

ugly sneakers, aliexpress, goedkoop

Deze sneakers zijn geïnspireerd op de Nike Air Huarache Run Ultra en je ziet het verschil alleen als je ze naast elkaar zet. We zagen ze voor 8 dollar.

Converse All Starr hoog

ugly sneakers, aliexpress, goedkoop

Converse All Stars? Sorry, maar dat is wel héél erg 2009. Doe ons maar een vers paar Yobnpai Sports. Die zijn tenminste nog wel uniek. We spotten deze klassieke sneakers voor 14 dollar op AliExpress.

Nike Air Jordan

ugly sneakers, aliexpress, goedkoop

Geen schoen zo populair als de Nike Air Jordan, in welke vorm dan ook. AliExpress heeft echter een interessante twist gegeven aan deze sneakers. Het best te omschrijven als Nike Dribble Jordan. Het logo van het basketballende silhouet van Michael Jordan hangt op deze basketbalschoen namelijk niet in de lucht, maar dribbelt. Ben je sowieso origineel. Let op onze woorden: geen haan die ernaar kraait, totdat je er zelf over begint. We zagen ze voor 22 euro.

Yeezy ugly sneakers

ugly sneakers, aliexpress, goedkoop

Deze schoenen zijn gebaseerd op de ugly sneakers van Yeezy, het schoenenmerk van Kanye West. Maar dan onder de merknaam Camel, met nagenoeg hetzelfde merklogo als het gelijknamige sigarettenmerk. Briljante randomness. 19 euro.

Reebok Classics

ugly sneakers, aliexpress, goedkoop

AliExpress is niet alleen creatief, maar ook heerlijk pragmatisch. Reebok is mode. Dus waarom het beestje niet gewoon bij de naam noemen. We zagen deze Fashion Classics voor 9 euro.

Check ook deze nostalgische gadgets op AliExpress, die we hoogstpersoonlijk hebben getest.

Reageer op artikel:
7 hippe sneakers op AliExpress: zie jij het verschil met de originele?
Sluiten