A. de Jong
A. de Jong Sneakers 6 nov 2018

7 duurzame sneakers waarmee je de aarde een plezier doet

Leer, plastic, kunststof, als je te veel over sneakers nadenkt zou je bijna op blote voeten gaan lopen. Ook weer wat overdreven. Vooral omdat er ook duurzame sneakers te koop zijn. Een top 7.

Duurzame sneakers

Steeds meer merken hebben de weg naar een groene toekomst ingezet. Dat kan blijkbaar niet in één klap, maar Adidas heeft bijvoorbeeld al aangegeven volledig over te gaan op duurzame sneakers van gerecycled plastic. Deze onderstaande duurzame sneakers zijn stijlvol en je doet de aarde er ook nog een plezier mee.

Veja sneakers

veja, duurzame sneakers

Het Franse merk Veja is de pionier op het gebied van duurzame sneakers. In 2004 vonden ze katoenboeren in Brazilië die biokatoen produceren en in het Amazonewoud ontdekten ze fairtrade producenten voor rubber. Het ging om lokale mensen die in het bos wonen en er wilde rubber oogsten. Zo ontstond het sneakermerk, dat nu niet meer is weg te denken uit de hippe zaken. Wij houden persoonlijk het meest van de classics. Dit model kost je 125 euro.

Reebok NPC UK Cotton + Corn

reebok NPC UK Cotton + Corn, plantaardige duurzame sneakers, mais

De naam verraadt het al, bij deze duurzame sneakers van Reebok gaat het om de mais. Het grootste verschil tussen gewone sneakers en dit bijna volledige plantaardige model is de zool. Normaal gesproken is die gemaakt van een op petroleum gebaseerd rubber, waarvoor dus aardolie nodig is. De nieuwe zolen zijn van bioplastic, gemaakt van mais. Voor de bovenlaag van de schoenen is gebruik gemaakt gemaakt van 100 procent organisch katoen. Lees hier meer over deze duurzame sneakers, die 81 euro kosten.

Adidas x Stella McCartney (vegan Stan Smith)

stella mccartney, adidas, stan smith, vegan, duurzame sneakers

Stan Smiths van Adidas zijn cool, maar veganisten hebben er niets aan. Voor hen (en andere wereldverbeteraars) is er nu de Adidas x Stella McCartney vegan Stan Smith. Het veganistische leer is niet te onderscheiden van echt leer, deze duurzame sneakers herken je vooral aan de details. Zo is de hak blauw-bordeaux gestreept en staat er Stella McCartney boven. Ook uniek: op de rechter tong staat de afbeelding van het hoofd Stan Smith, die je gewend bent, maar op de linker tong staat nu in dezelfde stijl het hoofd van Stella McCartney.

Adidas Parley

adidas parley, duurzame sneakers

Adidas heeft de handen ineen geslagen met Parley for the Ocean om high-performance producten te maken van plastic uit de oceanen. Parley for the Ocean is een milieuorganisatie die zich inzet voor schonere oceanen. Een van de Adidas Parley-modellen is deze Ultraboost Uncaged. Kost je 179 euro, maar dan loop je wel op plastic uit de oceaan.

Gumshoe

kauwgom, sneaker, amsterdam, gumshoe, duurzame sneakers

Deze duurzame sneakers zijn gemaakt van kauwgum dat van de straten in Amsterdam is gehaald. Gumshoes heten de duurzame scneakers, die 199 euro kosten. En wees gerust, de Gumshoe is ook in het zwart beschikbaar. Lees hier meer over deze originele stappers.

Wado

wado, duurzame sneakers

Wado is een relatief nieuw merk dat alleen maar duurzame sneakers verkoopt. Stijlvolle schoenen met een eenvoudig design. Voor ieder paar sneakers dat Wado verkoopt, worden twee bomen geplant. Alle materialen zijn duurzaam en recyclebaar. Lees hier meer.

Nike Air Jordan Flyknit Elevation 23

Nike Air Jordan Flyknit Elevation 23, duurzame sneakers

De Jordan Flyknit Elevation 23 van Nike combineert een premium Flyknit bovenwerk met Air demping voor dynamisch comfort. Een nieuwe techniek zorgt ervoor dat materiaalverspilling met gemiddeld 60 procent wordt verminderd vergeleken met de traditionele manier van schoenen produceren. Voor ieder paar Flyknit schoenen wordt het equivalent van zes gerecyclede plastic flessen gebruikt, waardoor er miljoenen kilo’s minder afval op de vuilnisbelt terechtkomen.

Check ook deze volledig werkende windmolen, gemaakt van plantaardige LEGO.

Reageer op artikel:
7 duurzame sneakers waarmee je de aarde een plezier doet
Sluiten