A. de Jong
A. de Jong Sneakers 10 sep 2018

Adidas en Stella McCartney lanceren vegan Stan Smith sneakers

In navolging op deze plantaardige schoenen van Reebok, komt Adidas in samenwerking met de Birtse modeontwerpster Stella McCartney nu met vegan Stan Smith sneakers.

De vegan Stan Smith sneakers van Adidas en Stella McCartney

Als we het over klassieke sneakers hebben, staat de Stan Smith sowieso in de top 5. De schoenen zijn normaal gesproken gemaakt van leer, maar Stella McCartney heeft voor een nieuwe variant van de Adidas-klassieker, die in 1970 al als tennisschoen werd verkocht, veganistisch leer gebruikt. Het gaat niet om de kunststof die bij veel andere goedkopere varianten van klassieke sneakers gaat, maar om een hoogwaardig materiaal met dezelfde eigenschappen als leer.

stella mccartney, adidas, stan smith, vegan sneakers

Het veganistische leer is moeilijk te onderscheiden van echt leer, deze vegan Adidas sneakers herken je vooral aan andere details. Zo is de hiel blauw-bordeaux gestreept en staat er in een cirkel Stella McCartney boven. Ook uniek: op de rechter tong staat de afbeelding van het hoofd Stan Smith, die je gewend bent, maar op de linker tong staat nu in dezelfde stijl een afbeelding van het hoofd van Stella McCartney. En dan zijn er nog de drie iconische strepen, die op deze vegan sneakers een sterrenpatroon hebben.

Geen verschil met echt leer

“Een paar jaar geleden kreeg ik veganistische schoenen van mijn man, ik zag het verschil tussen de echte variant niet”, zegt Stella McCartney. “Zo kwam ik op het idee van de vegan Stan Smiths, prachtige schoenen die qua design de tand des tijds hebben doorstaan.” Adidas: “Het gebruik van niet-lederen materialen is de hoeksteen van onze nieuwe weg naar mode zonder wreedheden.”

stella mccartney, adidas, stan smith, vegan sneakers

De vegan Stan Smith sneakers van Adidas en Stella McCartney zijn vanaf 10 september te bestellen voor 250 euro. Adidas zet de laatste tijd sowieso mooie stappen op het gebied van duurzaamheid. Zo gaat het Duitse sportmerk in de toekomst volledig over op duurzame loopschoenen van gerecycled plastic. Lees hier meer over de Parley collectie.

Reageer op artikel:
Adidas en Stella McCartney lanceren vegan Stan Smith sneakers
Sluiten