A. de Jong
A. de Jong Mode 19 okt 2018

Model Robyn Lawley: ‘Boycot Victoria’s Secret Show zonder diversiteit!’

Model Robyn Lawley, die naar onze mening ten onrechte plus-size model wordt genoemd, heeft opgeroepen tot een boycot van de Victoria’s Secret Fashion Show. Ze vindt Victoria’s Secret wegens een gebrek aan diversiteit niet meer van deze tijd en waarschuwt voor een verkeerd ideaalbeeld.

Robyn Lawley start petitie tegen Victoria’s Secret

Even voor degenen die wel eens wat dingetjes niet meekrijgen: de Victoria’s Secret Fashion Show is een jaarlijks evenement waar topmodellen nieuwe lingerie van Victoria’s Secret showen. Afgetrainde modellen met zogenaamd de perfecte lichamen. Doutzen Kroes liep ook jarenlang mee. Robyn Lawley heeft niets tegen de modellen, wel tegen de variatie aan modellen. Daarom startte ze deze petitie. “Ik voelde me rot nadat ik de show van 2018 zag. Nog steeds geen diversiteit”, zegt het Australische model tegen The Telegraph.

https://www.instagram.com/p/BpBdRsenNxf/

“Mijn dochter, die mijn lichaamsbouw heeft geërfd, heeft me overgehaald deze petitie te starten. Ze hoopt bijvoorbeeld dat er vrouwen met natuurlijke cellulitis meelopen, zodat meisjes en vrouwen zich erin herkennen en niet geforceerd gaan werken aan dat surrealistische ‘ideale’ lichaam”, vervolgt Robyn Lawley.

Eerst diversiteit, dan praten we verder

“Zo lang Victoria’s Secret niet ALLE vrouwen op het podium vertegenwoordigt, pleit ik voor een volledige boycot van de Victoria’s Secret Fashion Show 2019”, schreef ze op Instagram. “Het is tijd dat Victoria’s Secret de koopkracht en invloed van vrouwen van alle leeftijden, vormen, maten en etniciteiten erkent.”

Deze campagnes van Figleaves, ASOS, Chromat en Boohoo geven het goede voorbeeld.

Stoppen met de term ‘plus-size’

Steeds meer diversiteit, dat is het goede nieuws. Maar eigenlijk alle media doen nog steeds mee aan de stereotypering. Zo lees je nu bijvoorbeeld in verscheidene media: ‘Plus-size model Robyn Lawley boycot Victoria’s Secret Fashion Show’. Waarom blijven we deze modellen, die we zo normaal vinden, plus-size noemen? Stoppen met die term. We voelen alweer een nieuwe petitie aankomen.

Reageer op artikel:
Model Robyn Lawley: ‘Boycot Victoria’s Secret Show zonder diversiteit!’
Sluiten