A. de Jong
A. de Jong Mode 22 mrt 2019

Playboy covershoot met rapper Lizzo ademt diversiteit

Bij de cover van Playboy denk je nog steeds aan een blonde vrouw met dubbel D en een smalle taille. Vergeet dat. De nieuwe Playboy-cover én fotoshoot met de 30-jarige rapper Lizzo ademt diversiteit.

Rapper Lizzo in Playboy

Het is ook doorgedrongen bij Playboy. Mensen houden van echte vrouwen en niet van het surrealistische schoonheidsideaal dat jarenlang is voorgehouden. De nieuwe cover en fotoshoot met rapper Lizzo, geboren als Melissa Jefferson, is precies wat de wereld nodig heeft.

@lizzobeeating for Playboy. #TheSpeechIssue

7,407 Likes, 232 Comments – Playboy (@playboy) on Instagram: “@lizzobeeating for Playboy. #TheSpeechIssue”

Lizzo komt op de cover te staan van het lentenummer 2019 van Playboy Amerika. Ze schittert in een vintage fotoshoot in de stijl van de jaren 70. “Bein’ fat, Black and beautiful… who gon’ check me boo?”, schrijft Lizzo op Instagram. Een quote die zonde is om te vertalen. Ze deelde alvast een aantal foto’s en een behind the scenes video van de covershoot. Hoe de cover met Lizzo er exact uit gaat zien, is nog niet onthuld.

LIZZO X @PLAYBOY IN MAGAZINES EVERYWHERE! BEIN FAT BLACK AND BEAUTIFUL EVERYWHERE WHO GON CHECK ME BOO?! Glam @theshelbyswain @ernestocasillas @jasonrembert @marko_monroe (LINK IN BIO)

69k Likes, 630 Comments – Lizzo (@lizzobeeating) on Instagram: “LIZZO X @PLAYBOY IN MAGAZINES EVERYWHERE! BEIN FAT BLACK AND BEAUTIFUL EVERYWHERE WHO GON CHECK ME…”

BTS OF MY SHOOT W PLAYBOY LIKE HONESTLY IM THE BADDEST BITCH ON GODS GREEN EARTH IM CRYINNNNNNNN THANK U @PLAYBOY (link in bio)

76.8k Likes, 917 Comments – Lizzo (@lizzobeeating) on Instagram: “BTS OF MY SHOOT W PLAYBOY LIKE HONESTLY IM THE BADDEST BITCH ON GODS GREEN EARTH IM CRYINNNNNNNN…”

Diversiteit in de modewereld

Diversiteit en inclusiviteit zijn anno 2019 belangrijke thema’s in de modewereld. Rihanna is met haar lingeriemerk Savage x Fenty een van de boegbeelden van deze nieuwe standaarden. Steeds meer vrouwen voelen zich vertegenwoordigd door een groei aan variatie in de keuze voor modellen. De Playboy met Lizzo op de cover kan daarbij gezien worden als een historische doorbraak, net als de cover met Darine Stern in 1971 ooit was. Darine Stern was de eerste zwarte vrouw op de voorkant van het tijdschrift dat in 1953 door Hugh Hefner werd opgericht.

darine stern, lizzo, playboy, cover, fotos, photos, lizzo, covershoot, Melissa Jefferson, shoot, diversiteit

Disney-prinsessen

Niets zo zoet en onschuldig als de prinsessen uit Disney films. Totdat kunstenaar Andrew Tarusov ermee aan de haal gaat. Hij transformeert ze tot van alles, zoals personages uit horror-films. En dus ook als iconische covermodellen uit de geschiedenis van het tijdschrift Playboy. Check de 12 Disney-prinsessen op de voorkant van ‘s werelds beroemdste blootblad, dat geen blootblad meer is.

Reageer op artikel:
Playboy covershoot met rapper Lizzo ademt diversiteit
Sluiten