A. de Jong
A. de Jong Mode 1 okt 2018

Patagonia’s tweedehands lijn ‘worn wear’ is cool en duurzaam

Als er één merk is dat in 2018 razend populair is geworden, dan is het Patagonia. Outdoor-liefhebbers kennen het merk al jaren, maar nu is Patagonia net als The North Face mainstream. Of dat erg is? Integendeel, maar doe ons de tweedehands lijn ‘Worn Wear’ maar.

De opkomst van Patagonia

Je ziet ze ineens overal op straat, T-shirts met op de borst Patagonia en een enorm logo op de achterkant. Het merk heeft een grote aantrekkingskracht op jongeren. Niet alleen vanwege het mooie kleurrijke logo en de originaliteit, maar ook omdat het merk staat voor het buitenleven en een beter klimaat.

patagonia, worn wear, tweedehands vintage lijn, t-shirt, merk, Yvon Chouinard
Hét T-shirt van 2018

In 1970 werd Patagonia opgericht door bergbeklimmer, surfer en milieuactivist Yvon Chouinard. In die tijd bestond er nog niet zo veel goede outdoorkleding, dus ging Yvon Chouinard zelf aan de slag. Op deze manier zijn ook andere outdoormerken ontstaan, zoals The North Face en Fjällräven. Sinds 1986 besteed Patagonia een aanzienlijk deel van de omzet aan projecten voor een beter milieu en gebruiken ze alleen nog organisch katoen.

Worn Wear, de tweedehands lijn van Yvon Chouinard

Een van de nieuwste statements voor een beter klimaat is de tweedehands lijn van Patagonia, die begin dit jaar werd gelanceerd. Normaal gesproken draait het bij bedrijven om het verkopen van zoveel mogelijk nieuwe spullen. Met de lijn Worn Wear zet Yvon Chouinard dat denken op de kop. ‘If it’s broke, fix it!’ en ‘Better than new’ zijn slogans die op de website te lezen zijn. Dat kun je een slimme marketingtruc noemen, maar als je de boeken van Yvon Chouinard hebt gelezen, weet je dat alle milieuprojecten die hij al jarenlang doet uit zijn hart komen.

patagonia, worn wear, tweedehands vintage lijn, t-shirt, merk, Yvon Chouinard (1)

Bij een speciaal ontwikkelde webshop voor Worn Wear van kun je dus tweedehands kleding kopen, maar ook je kleding laten repareren. Daarnaast kun je kleding online inruilen. Op de website van de online store kun je ook jouw verhalen en avonturen delen die je in een item van Patagonia hebt beleefd.

Tweedehands classics met een extra logo

Voor alle duidelijkheid: alle tweedehandskleding kleding is van Patagonia en er zitten heerlijke classics tussen. Op de kleding zit een extra logo van Worn Ware.

patagonia, worn wear, tweedehands lijn, t-shirt, merk, Yvon Chouinard (2)
patagonia, worn wear, tweedehands vintage lijn, t-shirt, merk, Yvon Chouinard

Vooralsnog is het concept alleen in de Verenigde Staten uitgerold, maar in het najaar van 2018 raast er een Worn Wear Tour door Europa. Tot nu toe met succes. Hopelijk wordt volgend jaar het complete concept in Europa uitgerold. Op Instagram krijg je een goed beeld van de tweedehands classics.

How Does Worn Wear Work?

WornWear.com is an online store for used Patagonia clothing- helping clothes that sit idle in closets make their way back into the field, instead of the landfills. If you need a garment, you can buy used on WornWear.com (or new on Patagonia.com).

Check ook de Wikipedia streatwear, ook in het leven geroepen voor een betere wereld.

Reageer op artikel:
Patagonia’s tweedehands lijn ‘worn wear’ is cool en duurzaam
Sluiten