A. de Jong
A. de Jong Mode 6 dec 2018

Barcelona shirts 2019-2020 gelekt: traditie gebroken, Cruijff geëerd

Als iemand zich volgend jaar gaat thuisvoelen in het nieuwe shirt van Barcelona, dan is het de Kroatische middenvelder Ivan Rakitić. De nieuwe shirts van Barcelona voor volgend seizoen (2019-2020) zijn per ongeluk gelekt en het thuisshirt is voor het eerst in de geschiedenis geblokt. Het uitshirt is een ode aan het shirt dat Johan Cruijff in de jaren 70 droeg.

Nieuwe shirts Barcelona seizoen 2019-2020

Het thuisshirt heeft uiteraard de klassieke kleuren bordeaux rood en donkerblauw. Maar waar het shirt tot nu toe altijd bestond uit verticale banen, is het thuisshirt nu geblokt. Een breuk met de traditie, maar eerlijk is eerlijk: het ontwerp is mooi. Hoe de fans van Barcelona daar over denken, is een tweede.

Benjamin Crump on Twitter

The ALL NEW @FCBarcelona shirts for the 2019/2020 season! #FCBarcelona #Nike

Het nieuwe uitshirt is prachtig. Eindelijk weer een normale gele kleur in plaats van de neon-trend van de afgelopen jaren. Schuin over het shirt loopt een band met het logo en de traditionele clubkleuren van Barcelona. Het is niet het eerste gele uitshirt uit de historie van de club uit Catalonië, grootgemaakt door Johan Cruijff.

Johan Cruijff en Andrés Iniesta

We noemen hem niet zo maar, want het uitshirt is gebaseerd op het kanariegele shirt waarin Johan Cruijff in de jaren 70 zijn uitwedstrijden speelde. We vermoeden dat dit shirt beter verkocht gaat worden dan het geblokte thuisshirt. Een vergelijkbaar shirt werd ook gedragen tussen 2008 en 2010. Misschien herinner je je nog de gelijkmaker van Andrés Iniesta in de laatste minuut tegen Chelsea op Stamford Bridge, waardoor Barcelona op het nippertje doorging en uiteindelijk de Champions League won. Dit shirt trok hij uit blijdschap uit.

johan cruijff, barcelona, nieuwe shirts, seizoen 2019-2020, gelekt, tenue, geel, geblokt

Jubileum shirt Nike en Barcelona

Eerder dit jaar kwam Nike al met een jubileumshirt op de proppen. Met dit shirt werd gevierd dat het merk en de club 20 jaar samenwerken. De samenwerking ontstond in 1998, de tijd dat het halve team van Barcelona uit Nederlandsers bestond, inclusief de coach, Louis van Gaal. Bekijk het unieke jubileumshirt van Nike hier.

Om nog even in de voetbalshirts te blijven hangen: bekijk hier nog eens de 11 mooiste shirts van het WK in 2018, met Nigeria natuurlijk op nummer één. Pure kunst.

Reageer op artikel:
Barcelona shirts 2019-2020 gelekt: traditie gebroken, Cruijff geëerd
Sluiten