A. de Jong
A. de Jong Mode 16 jan 2019

Instagram-ei komt met officiële merchandise: I Liked The Egg

Niemand weet wie achter het wereldrecord-ei alias World Record Egg zit, dat het wereldrecord likes op Instagram eerder deze week afpakte van Kylie Jenner. Feit is dat niemand je meer raar aankijkt bij de vraag ‘heb jij het ei al geliked?’. De persoon achter het Instagram-account Egg Gang geeft zijn identiteit misschien niet prijs, maar zijn zakelijkheid wel. De eerste officiële T-shirts zijn te koop.

I Liked The Egg T-Shirts in The Official World Record Egg Store

Wat begon als een grap, is uitgelopen tot misschien wel de grootste stunt op Instagram ooit. Het ei heef inmiddels 45 miljoen likes verzameld, bijna drie keer zo veel als het oude wereldrecord van Kylie Jenner. En ja, aan een miljoenenpubliek valt wat te verdienen. Dus heeft de eigenaar van Egg Gang vlug T-shirts laten drukken, een webshop opgezet en de link daarvan gedeeld op het account. Er staat maar één foto op Egg Gang, maar het account heeft al 6,8 miljoen volgers, iets waar menig influencer alleen maar van kan dromen. Tel uit je winst.

egg gang, instagram, ei, world record egg, t-shirt, merchandise, i liked the egg
egg gang, instagram, ei, world record egg, t-shirt, merchandise, i liked the egg

Tot nu toe bestaat de merchandise van het World Record Egg uit twee T-shirts met de tekst ‘I Liked The Egg’. Er is een zwarte variant met gele letters en een witte variant met zwarte letters. Je kunt de T-shirts voor 17 euro bestellen via de vlug opgezette webshop, The Official World Record Egg Store genaamd.

Het mysterieuze Instagram-ei

Het account is op 4 januari speciaal opgericht om met een ei het wereldrecord likes te breken, nog geen tien dagen later lukte dat. Niemand weet wie de persoon achter het account is, maar er staat wel een emailadres vermeld. Verschillende media hebben geprobeerd contact met de persoon achter het account. Veel wijzer werden ze daar niet uit. “Henrietta, een kip van het platteland in Groot-Brittannië, zit achter deze foto. Het ei heet overigens Eugene”, was de reactie. Geniaal.

egg gang, instagram, ei, world record egg, t-shirt, merchandise, i liked the egg

Eerder was het wereldrecord likes op een Instagram-foto in handen van Kylie Jenner. Je kunt van haar zeggen wat je wil, maar haar reactie op het ei was origineel. Bekijk hier de video. Check ook de 18 mash-ups en memes die niet veel later verschenen.

Reageer op artikel:
Instagram-ei komt met officiële merchandise: I Liked The Egg
Sluiten