Jelle van Es
Jelle van Es Mode 17 nov 2018

Voor de echte fan: de tijdelijke kledinglijn van IKEA

Op 1 november vierde IKEA het 75-jarige bestaan van de winkel. Zo’n mijlpaal kun je op een aantal verschillende manieren gaan vieren. Het standaard verhaal is een verjaardag koppelen aan een kortingsactie, zodat je tijdens een verjaardag de verkopen ook nog eens stimuleert. IKEA besloot het iets ludieker aan te pakken. Vanaf november kon je verschillende truien en shirts kopen die voorzien waren van teksten die een knipoog waren naar IKEA-producten.

Limited Edition IKEA-kleding

De kleding was echter in een zeer beperkte oplage beschikbaar, waardoor de shirts en truien binnen een paar uur volledig uitverkocht was. Over een eventuele tweede druk doet het Zweedse bedrijf geen uitspraken. Wel wordt de kleding op sites met vintage kleding al voor het dubbele verkocht. De mensen achter IKEA zagen dit echt in ieder geval als een ludieke actie.

ikea, kleding

De shirts en truien zijn voorzien van teksten en afbeeldingen van typische IKEA-producten. Zo hebben de makers zich laten inspireren door hotdogs, softijsjes, de verschillende bekende kasten, andere klassiekers en natuurlijk de ballenbak van Småland. Zo is er één shirt die voorzien is van de slogan ‘Ik wil niet opgehaald worden uit Småland’.

IKEA Mode

Maar helaas, je kunt ze niet meer via de officiële kanalen kopen. Wel wil IKEA de kledingstukken nog gaan gebruiken voor winacties op social media, dus als je het echt heel erg graag wilt, word je aangeraden om Twitter, Instagram en Facebook van IKEA in de gaten te houden.

IKEA Mode

Wil je meer lezen over alles wat het bedrijf uitvoert? Bekijk dan hier onze handige overzicht.

Reageer op artikel:
Voor de echte fan: de tijdelijke kledinglijn van IKEA
Sluiten