A. de Jong
A. de Jong Mode 12 nov 2018

H&M x Moschino pronkt met plus-size model, maar verkoopt geen grote maten

In de lingerie- en kledingbranche gaat het goed wat betreft diversiteit en inclusiviteit. Zo worden er prachtige campagnes gemaakt met modellen in alle kleuren en maten. H&M doet dit ook in de campagne voor de samenwerking met het Italiaanse modehuis Moschino, waarin een plus-size model de kleding promoot. Saillant detail: H&M x Moschino is niet verkrijgbaar in grote maten.

H&M x Moschino en plus-size model Barbie Ferreira

Modellen uit de campagne zijn bijvoorbeeld drag queen Aquaria en plus-size model Barbie Ferreira, een uitgesproken supporter van de body positivity– beweging. De reclames en advertenties doen vermoeden dat H&M eindelijk aan vrouwen en mannen met een maatje meer denkt, maar dit blijkt in werkelijkheid niet zo te zijn. De H&M x Moschino collectie voor vrouwen bestaat uit items van maat XS tot en met maat M en die voor mannen van XS tot en met L.

https://www.instagram.com/p/BpsciHugNqU/

Victoria’s Secret bh vs. H&M x Moschino bh

De H&M x Moschino collectie bestaat uit bestaat uit allemaal totaal verschillende items, van leren jasjes tot pyjama’s met Donald Duck en Mickey Mouse. Maar het populairste item is deze bh, die verdacht veel lijkt op de 900.000 euro kostende bh met Swarovski diamanten die Victoria’s Secret vorige week onthulde. Daarin gaat Romee Strijd de onder vuur liggende Victoria’s Secret Fashion Show lopen. De H&M x Moschino bh (links op afbeelding) kost 0,02 procent van de Swarovski-variant (rechts op afbeelding) en is het meest gewilde item uit de collectie. Vrouwen met een maatje meer zijn warm gemaakt door de campagne, maar vangen bot in de winkel.

h&m x Moschino, plus-size, barbie ferreira, bh

Verontwaardigde reacties op social media

En ja, dan krijg je verontwaardigde reacties. “Het is schandalig dat jullie geen grote maten verkopen. Plus-size mensen willen er ook cool en schattig uitzien. We willen ook high-fashion kleding dragen. We willen het gevoel hebben erbij te horen. Het is duidelijk wat jullie voorkeur is wat betreft mensen die jullie kleding dragen”, luidt een van de reacties op social media.

h&m x Moschino, plus-size, barbie ferreira, bh

Barbra Wyre✨ on Twitter

I think its complete GARBAGE that you offer no XL sizes in neither men nor women’s clothes. @hm @Moschino Plus size people WANT to look cute too, we WANT to wear high fashion clothes, we WANT to feel included. It’s obvious what kind of people you want wearing your clothes.

NEVERAGAIN. on Twitter

@hm are you fucking kidding me with your Moschino line going up to a L and nothing bigger? @ITSJEREMYSCOTT aren’t you supposed to be about inclusivity and expression through fashion but yet completely disregard plus size people unless it’s good for an Instagram post?

Lingeriemerken en diversiteit

Voorbeelden van lingeriemerken die goede plus-size campagnes combineren met daadwerkelijk grotere maten en aandacht voor diversiteit in de collecties zijn Savage x Fenty van Rihanna, Aerie, ASOS en Figleaves.

Reageer op artikel:
H&M x Moschino pronkt met plus-size model, maar verkoopt geen grote maten
Sluiten