A. de Jong
A. de Jong Mode 3 sep 2018

Gigi Hadid, Halima Aden en UNICEF bundelen krachten voor vluchtelingen

Alles wat gedaan wordt om de situatie rond de vluchtelingencrisis te verbeteren, is goed. Dus ook de samenwerking tussen het half-Nederlandse model Gigi Hadid, het Somalisch-Amerikaanse model Halima Aden en UNICEF. Ze sieren als ambassadrice belangeloos de covers van de CR Fashion Book, een editie die in het teken staat van het bijzondere werk van UNICEF.

Gigi Hadid en Halima Aden voor UNICEF

Halima Aden is een model met Somalische ouders. Ze is in een vluchtelingenkamp in Kenia geboren, vluchtte naar Amerika en liet daar zien wat je met wilskracht kunt bereiken. Ze doorbrak taboes in de modewereld en is onder meer ‘s werelds eerste model met hoofddoek op de cover van Vogue.

https://www.instagram.com/p/Bms_YkDH3Tp/

Halima Aden siert een van de twee covers van de nieuwste editie van CR Fashion Book. In een interview vertelt ze hoeveel ze te danken heeft aan UNICEF en deelt ze haar prille herinneringen uit het vluchtelingenkamp waar ze tot haar zevende woonde. Ook deelt ze de struggles die ze had als vluchteling in Amerika.

Gigi Hadid behoeft geen verdere introductie. Feit is dat ze sinds kort ambassadrice voor UNICEF is. In de nieuwe editie van CR Fashion Book vertelt ze in een interview onder meer over het immigratieproces van haar van origine Palestijnse vader Page Mohammed Hadid, die als Syrische vluchteling naar Amerika kwam.

From the brand new CR Fashion Book Issue 13, coverstar and @UNICEF ambassador @halima interviews @UNICEFusa CEO Caryl Stern about making the world a better place. Ahead of the newsstand launch on Sept 13, read the story and see exclusive images in link in bio. #CR13

1,426 Likes, 11 Comments – CR Fashion Book (@crfashionbook) on Instagram: “From the brand new CR Fashion Book Issue 13, coverstar and @UNICEF ambassador @halima interviews…”

From the brand new CR Fashion Book Issue 13, coverstar and @UNICEF supporter @gigihadid interviews former Miss Maine contestant @hamdia_xox, who was born in Somalia and raised in a refugee camp in Kenya, about hope and inspiration. Ahead of the newsstand launch on Sept 13, read the story and see exclusive images in link in bio. #CR13.

3,750 Likes, 24 Comments – CR Fashion Book (@crfashionbook) on Instagram: “From the brand new CR Fashion Book Issue 13, coverstar and @UNICEF supporter @gigihadid interviews…”

Van Vogue naar CR Fashion Book

Carine Roitfeld, CR Fashion Book-redacteur en voormalig hoofdredacteur van Vogue Paris, ontdekte Halima Aden nadat ze aan Miss Minnesota USA deelnam met een hoofddoek en in een burkini. Ze zorgde ervoor dat het Somalisch-Amerikaanse model op de cover kwam van Vogue. “Wereldwijd zijn er veel te veel kinderen op de vlucht. Daarom brengen we in deze editie een ode aan de verrichtingen aan UNICEF, dat op zoveel mogelijk manieren gesteund moet worden.”

De opbrengst van de editie gaat naar UNICEF. Daarnaast hebben Gigi Hadid en Halima Aden een nieuw fonds opgericht waar je online geld kunt doneren voor gerichte doeleinden. Dit zijn de eerste acties van de nieuwe ambassadrices, er volgen nog meer.

Thank you @carineroitfeld for combining fashion with activism!! @crfashionbook Issue 13 with @UNICEF #CR13

26.6k Likes, 250 Comments – Halima (@halima) on Instagram: “Thank you @carineroitfeld for combining fashion with activism!! @crfashionbook Issue 13 with…”

Wereldleiders als vluchtelingen

Bekijk ook het werk van deze Syrische kunstenaar, die wereldleiders schildert alsof het vluchtelingen zijn.

Reageer op artikel:
Gigi Hadid, Halima Aden en UNICEF bundelen krachten voor vluchtelingen
Sluiten