Jelle van Es
Jelle van Es Mode 11 nov 2018

Met dit jack op zonne-energie val je altijd op in het donker

De dagen worden weer wat korter. Dat maakt het rennen na werk wat lastiger. In het donker val je een stuk minder op voor de andere weggebruikers. Het helpt dan als je gebruik maakt van een lichtje zodat je iets duidelijker bent te zien. Toch is dat nog maar het begin. Als je echt goed gezien wilt worden, dan is het Solar Charged Jacket het perfecte sportjasje om aan te trekken.

Solar Charged Jacket valt lekker op

Het idee achter de Solar Charged Jacket is dat je het overdag laat opladen via een lamp of gewoon aantrekt wanneer je er mee rondloopt in het zonnetje. Bijvoorbeeld naar werk. En als je dat hebt gedaan en het wordt donker, dan is het een jas dat een soort glow in the dark achtig ding wordt. Maar dan één die een stuk verder gaat dan de plaksterren die je vroeger op je kamer had hangen. Als je hem een paar uur goed in het licht laat hangen, dan kun je daarna als een soort van spook gaan rondrennen.

The Solar Charged Jacket filmed over 24 hours

The Solar Charged Jacket is fuelled fastest by sunlight, so we took one out into nature to show you how it charges and glows over the course of 24 hours. See the jacket at https://www.vollebak.com/product/solar-charged-jacket/ We decided against going to the Sahara or Gobi desert as that would be cheating.

De Solar Charged Jacket maakt gebruik van een dun laagje fosfor-achtige stof dat ervoor zorgt dat het licht dat hij opvang heel langzaam uitstraalt. Het is een beetje alsof het een plant is die het licht opvangt en daarvan groeit. Het ‘goedje’ is in de stof verweven, dus het is er niet uit te wassen.

Patronen tekenen

Daarnaast kun je ook met de jas gaan spelen. Door je zaklamp van je smartphone te gebruiken, kun je tijdelijk patronen op je jasje tekenen of het voorzien van een leuke tekst. Maar als je er in rond wil rennen, dan wil je gewoon zo opvallend mogelijk zijn. Het duurt zo’n twaalf uur voordat de gloed helemaal weg is nadat het is opgeladen, wat genoeg moet zijn voor een goede workout. Het enige nadeel? Met 325 euro is het verre van goedkoop.

Reageer op artikel:
Met dit jack op zonne-energie val je altijd op in het donker
Sluiten