A. de Jong
A. de Jong Mode 19 feb 2019

De Cult Zip Jean van Alexander Wang roept nogal wat vragen op

De wereld is weer een bizarre jeans rijker. Het gaat om de Cult Zip Jean van Alexander Wang. Aan de achterkant zit een rits en dat roept natuurlijk de nodige vragen op.

Cult Zip Jean van Alexander Wang

In de wereld van de bizarre jeans, die sneller uitdijt dan het universum na de oerknal, moet je rare dingen bedenken om nog op te vallen. Alexander Wang deed dat door een rits op de achterkant van de broek te plaatsen, die als een naad over je billen loopt. Tja, waarvoor dient die en wat is het stijlaspect hiervan? Feit is dat de 260 euro kostende Cult Zip Jean van Alexander Wang een gewilde jeans is onder celebs en influencers en door andere beroemdheden juist belachelijk wordt gemaakt.

cult zip jean, alexander wang, bizarre jeans, rits

Jameela Jamil

Classic Cult high waist jeans in pebbled bleach wash with a functional chunky metal zip at center back rise seam‘, zo staat de jeans op de website omschreven. Een functionele rits aan de achterkant, juist. “What’s… happening…? Is this for poo?”, reageert actrice Jameela Jamil op Twitter.

Jameela Jamil on Twitter

What’s… happening…? Is this for poo?

Ze is niet de enige bij wie de Cult Zip Jean van Alexander Wang hilariteit en vragen oproept. Een compilatie.

Andrew Wiskow on Twitter

@jameelajamil The description on their website says, “Classic Cult high waist jeans in pebbled bleach wash with a functional chunky metal zip at center back rise seam.” Functional? Weird. And it’s $295. I’d never pay that much for a pair of jeans.

✨Julia✨ on Twitter

@jameelajamil Bowel movements, but make it fashion

Libby on Twitter

@jameelajamil These have me making a Winona face. https://t.co/lwXQgug3Qa

ID DIE FOR KLAUS 2019 on Twitter

@jameelajamil When you need quick access because of those detox teas

alexander wang, cult zip jean, bizarre jeans

Meer bizarre jeans trends

Wat begon met totale verbazing, is omgeslagen tot verwondering. We zijn fan van bizarre jeans trends, getuige de exteme cut jeans, asymmetrische jeans van Ksenia Schnaider, transparante plastic trousers, blote-billenbroek, Inside Out Jeans, spijkerbroek-string en nog veel meer opmerkelijke broeken.

Vorig jaar bestond de ritssluiting overigens 125 jaar. Whitcomb Judson, die in 1893 het octrooi verkreeg, zou zich omkeren in zijn graf als hij de Cult Zip Jean van Alexander Wang zou zien, maar gelukkig is de rits ook gebruikt als inspiratiebron door kunstenaars. Tien voorbeelden daarvan, waaronder de platenhoes van het Rolling Stones-album Sticky Fingers, bekijk je hier.

Reageer op artikel:
De Cult Zip Jean van Alexander Wang roept nogal wat vragen op
Sluiten