Jelle van Es
Jelle van Es Mode 25 nov 2018

Deze Casio G-Shock is ook een Optimus Prime Transformer

De Transformers is een serie waarmee een hele generatie in de jaren tachtig is opgegroeid. Dankzij de verschillende toys en de diverse films die nog altijd uitkomen, is het een franchise die nog altijd springlevend is. Volgend jaar viert Transformers zijn 35e verjaardag. Dat is tegelijkertijd ook het jaar waarin de G-Shock-serie van Casio zijn 35e verjaardag viert. En zodoende is het eigenlijk niet meer dan logisch dat er een horloge op de markt komt die beide elementen met elkaar combineert.

De Casio G-Shock Optimus Prime

Het gaat hier om het Optimus Prime-model dat ook wel de DW6900-IV wordt genoemd. De Casio G-Shock is te koppelen aan een Optimus Prime-robot, die twee standen heeft waarin het horloge verwerkt kan worden. Je hebt de robot-modus waarbij het horloge als een soort van hart voor Optimus Prime geldt, maar ook een vorm waarbij Optimus Prime een houder wordt.

Casio G-Shock

De Casio G-Shock zelf is voorzien van de kleuren die typisch zijn voor Optimus Prime. Dus een mooie mix tussen rood en blauw. Als je in de avond het lastig vindt om te lezen hoe laat het is, dan kun je een klein lichtje aan doen. Daarbij schijnt dan ook het Autobot-logo op, wat de Transformer-fan in ons heel enthousiast maakt.

Casio G-Shock

Het horloge wordt in eerste instantie in Japan uitgebracht. Daar gaat hij 29.000 Japanse Yen, zonder de doorberekening van belasting, kosten. Dat komt neer op zo’n 225 euro. Mocht je binnenkort naar Japan gaan: vanaf 8 december zou hij te koop moeten zijn. Om dat te vieren heeft Casio alvast deze heerlijke reclame uitgebracht, die uitstekend over de top is.

G-SHOCK×トランスフォーマー コラボレーションムービー : CASIO G-SHOCK

~G-SHOCK×TRANSFORMERS(トランスフォーマー)コラボレーションムービー~ 2018年に誕生35周年を迎えるG-SHOCK。それを記念して、変形ロボットキャラクター「トランスフォーマー」を展開するタカラトミーとの共同製作により生まれたスペシャルコラボレーションムービーが誕生。 日本生まれながらも全米で爆発的なヒットとなり、アメリカでの人気が凱旋する形で日本、そして世界中で人気と評価が高まった、「G-SHOCK」と「トランスフォーマー」。 互いのストーリーに共鳴し両者のコンセプトを体現したコラボレーションムービーの誕生です。 ※ムービーに登場する変形ロボットは非売品です。 ※ムービーに登場する時計はコラボレーションモデルではございません。 ※ムービーに登場する時計は実際には変形しません。 ※ムービーに登場する時計:G-SHOCK G-STEEL 「GST-B100-1AJF」 http://products.g-shock.jp/_detail/GST-B100-1A/ ■Official Links (International – English) http://world.g-shock.com/asia-mea/en/ ■公式ブランドサイト (日本語) http://g-shock.jp/ ■35th Anniversary Special Website (International – English) http://world.g-shock.com/35th/en/ ■35周年スペシャルサイト (日本語) http://world.g-shock.com/35th/ja/ — ABSOLUTE TOUGHNESS A 10-year battery life, 10-bar water resistance and 10-meter dropping shock resistance.

Het is overigens niet voor het eerst dat Transformers liefde kennen in Japan. Eerder dit jaar bouwde een kunstenaar al een enorme robot die gebaseerd is op zowel Transformers als Gundam.

Reageer op artikel:
Deze Casio G-Shock is ook een Optimus Prime Transformer
Sluiten