A. de Jong
A. de Jong Mode 16 apr 2019

De bubbeltjesplastic-jurk van ASOS is geen grap

We houden van opmerkelijke en bizarre jeans. Maar nu aandacht voor een jurk. En wel eentje van bubbeltjesplastic, die te koop is bij ASOS. Wordt dit dan de festivaltrend van 2019?

Bubbeltjesplastic-jurk bij de ASOS

Sommige mensen worden helemaal wild van het verpakkingsmateriaal bubbeltjesplastic, omdat er zo lekker in geknepen kan worden. Anderen krijgen er een gevoel bij dat ook opgewekt wordt als iemand met zijn nagels over een krijtbord schuurt. Feit is dat vrouwen zichzelf nu kunnen verpakken in een heuse bubbeltjesplastic-jurk van ASOS, die te koop is voor, schrik niet, 95 euro. Wij raden je aan toch even langs de Praxis te gaan en zelf iets in elkaar te knutselen.

bubbeltjesplastic, jurk, asos, noppenfolie, mode

De jurk is ontworpen door het label Jaded London, een merk dat naar eigen zeggen geïnspireerd is door de street style van Oost-Londen, Los Angeles en New York. “If Beyonce’s done it head-to-toe then you know you’re onto a good thing“, schrijft het merk trots, al hebben we Beyoncé helaas nog nooit in een bubbeltjesplastic-jurk gezien. Hoe dan ook: een paar foto’s ter inspiratie.

bubbeltjesplastic, jurk, asos, noppenfolie, mode
bubbeltjesplastic, jurk, asos, noppenfolie, mode
bubbeltjesplastic, jurk, asos, noppenfolie, mode

Reacties op de peperdure ‘bubble wrap dress’

Officieel heet het fashion item van Jaded London ‘sequin mesh beach dress’, maar in de volksmond gaat-ie al door het leven als de bubbeltjesplastic-jurk. Een klein overzicht van de verbaasde reacties, die enigszins te begrijpen zijn.

No Title

No Description

https://twitter.com/Ktmoodles/status/1117018789391097857

me on Twitter

£68??! For this?! If the model looks embarrassed to be wearing it, it’s a no from me. Reckon I’ve got some bubble wrap somewhere that looks similar… #asos #bubblewrap https://t.co/ccjpWeHn0v

Lucy Shields on Twitter

You can tell that ASOS’s profits are down – they’re making clothes out of bubble wrap now. https://t.co/8oxX7X16hQ

Klassieke kostuums gemaakt van gerecycled verpakkingsmateriaal

Check ook de klassieke kostuums van de Nederlandse kunstenaar Suzanne Jongmans. Deze kostuums, die doen denken aan de renaissance, zijn gemaakt van gerecycled verpakkingsmateriaal. Schuimbolletjes, bubbeltjesplastic, piepschuim, plastic sheets; Suzanne Jongmans gebruikt het allemaal bij het vervaardigen van haar kostuums die rechtsreeks van schilderijen van Rembrandt lijken te komen. “Het idee om van niets iets te maken verandert onze kijk op de realiteit”, zegt de Nederlandse kunstenaar. Zoiets moeten ze bij ASOS ook gedacht hebben.

Reageer op artikel:
De bubbeltjesplastic-jurk van ASOS is geen grap
Sluiten