A. de Jong
A. de Jong Mode 8 mrt 2019

Ophef om video Agent Provocateur: ode aan de vrouw of seksisme?

Als lingeriemerk kun je tegenwoordig niet meer onder het thema diversiteit uit. Agent Provocateur doet dat in de Pump It Up-campagne op geheel eigen wijze. Met een groep van 22 danseressen van alle afkomsten en met verschillende lichaamstypen, heeft het merk een video gedeeld waarvoor we het woord ‘sexy’ weer eens afstoffen. Of moeten we zeggen ‘seksistisch’?

Agent Provocateur: Pump It Up

Het is als modemerk tegenwoordig niet makkelijk om nog iets te maken wat als moreel verantwoord wordt gezien. De nieuwe Pump It Up-campagnevideo van Agent Provocateur wordt op social media bejubeld om de diversiteit. Danseressen van alle afkomsten zijn te zien in de videoclip, ook de lichaamstypen variëren. Maar er zijn evenveel reacties met een feministische aard. Van beide valt wat te zeggen, feit is dat het lingeriemerk haar naam in ieder geval eer aan doet. Bekijk de video en oordeel zelf.

Agent Provocateur Spring Summer 2019 – Pump It Up

Stretch the rules and give into your inner power. This season, we are inspired by the art of dance and self-expression through the body. The heart-racing, adrenalin-pumping, rush of endorphins you get when losing yourself in music is the same feeling that wearing Agent Provocateur provides – for you and whoever you choose to reveal it to.

Poll: ode aan de vrouw of seksisme?

Neem een kijkje op de Instagram-pagina van Agent Provocateur, scrol door de reacties op de campagnevideo en -foto’s en je concludeert dat er twee kampen zijn. Het eerste kamp ziet de video als een ode aan de vrouw, in al haar soorten en maten. Het tweede kamp beoordeelt de video als seksistisch en vindt dit soort campagnes niet meer van deze tijd. Agent Provocateur specialiseert zich overigens in luxe en soms ‘ondeugende’ lingerie. Maar ja, hoe ver kun je tegenwoordig nog gaan in dit soort campagnes? We zijn benieuwd naar jouw mening.

Zelf zegt het lingeriemerk het volgende over de Pump It Up-campagne: “Als je Agent Provocateur aantrekt, voel je je zelfverzekerd, sterk en provocerend. Voor deze campagne vonden we het belangrijk vrouwen van verschillende afkomsten en met verschillende lichaamstypes te vertegenwoordigen. Pump it Up toont de kracht van vrouwen die samenkomen, diversiteit en laat zien hoe Agent Provocateur je kan laten voelen”.

Diversiteit in de wereld van de lingerie

Wat je ook van deze campagne vindt, het gaat de goede kant op met diversiteit en inclusiviteit in de wereld van de lingerie. Getuige de campagnes van Aerie, Figleaves en Rihanna’s Savage x Fenty.

Reageer op artikel:
Ophef om video Agent Provocateur: ode aan de vrouw of seksisme?
Sluiten