Zeeslag is nu een drankspel: shotje drinken als je geraakt wordt

Zeeslag, het bekende spel dat in Engelstalige landen bekend staat als Battleship, gaat al heel wat jaren mee. Het spel was zelfs de inspiratie voor de film Battleship, die overigens niet heel goed was. Nu heeft iemand bedacht om het idee van Zeeslag te pakken en er een variant voor volwassenen van te maken. De bedenker noemt het ‘The Enigma Battleship Drinking Game’ en is een mix tussen Battleship en Beerpong.

Zeeslag als drankspel

Net als bij het klassieke Zeeslag heb je een bord waar je verschillende schepen op tactische posities neerzet. Vervolgens moet je coordinaten tegen je tegenstander opnoemen en dan zegt hij of zij of je een boot hebt geraakt of dat het mis is. Aan de hand van de rake schoten krijg je een goed idee waar de tegenstander zijn boten heeft staan. De twist? Elke keer als je raak schiet, moet de tegenstander een shotje nemen.

Zeeslag

Net als bij Beerpong is de verliezer dus straks het eerste dronken. En het gaat een stuk sneller dan bij het gewone Zeeslag. Het speelveld bestaat namelijk maar uit vijfentwintig vakjes, waar je in totaal acht shotglazen over hebt verdeeld. Het normale Zeeslag kent honderd vakjes, dus de kans is groot dat je met deze drankversie van Zeeslag zo in een kwartier acht shotjes wegtrekt. Of je bent snel en schiet je tegenstander volledig kapot.

Zeeslag
Zeeslag

Het enige nadeel van deze versie? Het gaat om een concept en hij is nog niet te koop. Je kunt natuurlijk wel het originele spel halen en daar dan een aantal shotglazen naast zetten en dan kijken wie er als eerste kapot gaat. Of gewoon een biertje drinken in de kroeg, natuurlijk.

Reageer op artikel:
Zeeslag is nu een drankspel: shotje drinken als je geraakt wordt
Sluiten