A. de Jong
A. de Jong Inspiratie 28 jan 2019

Wandelen in Wales: 3 prachtige trails door ‘klein Nieuw-Zeeland’

Mocht het je droom zijn om nog een keer in Nieuw-Zeeland te wandelen, maar kom je daar om wat voor redenen dan ook niet aan toe, kijk dan eens wat dichterbij. Wales biedt veel outdoor-mogelijkheden en een prachtige natuur die nauwelijks onderdoet aan Nieuw-Zeeland.

Het is niet de eerste locatie waaraan je denkt bij een actieve vakantie met veel natuur. Hiken in Noorwegen en Zweden liggen bijvoorbeeld meer voor de hand. Maar weet dat Wales ook prachtig is en dat je er zo bent.

wales, wandelen, hike, hike, hiken, snowdonia

Wandelen door Snowdonia en andere Nationale Parken in Wales

Zo heb je het fantastische Snowdonia National Park, met een enorme variatie aan natuur en natuurlijk de berg Snowdon, met 1.085 meter de hoogste berg van Groot-Brittannië buiten de Schotse Hooglanden. Hier is het fantastisch hiken, kunnen we je vertellen.

Ook Nationaal Park Pembrokeshire Coast is met de ruige kust van Wales de moeite waard. En als je er dan toch bent, bezoek dan ook de heuvels en lage bergen van Nationaal Park Brecon Beacons. Wales leent zich perfect voor een wandelvakantie. Dit zijn een paar uitdagende meerdaagse hikes, waarvan je natuurlijk ook kleinere gedeeltes kunt lopen.

Hike 1: Glyndwr’s Way

Glyndwr’s Way (Llwybr Glyndwr in het Welsh ) is een wandelroute in het midden van Wales. Het pad is genoemd naar de welshmen Owain Glyndwr, een bekende vrijheidsstrijder uit Wales in de veertiende eeuw.

De hiking trail begint in Knighton en maakt een brede lus naar links om te eindigen in Welshpool (Welsch Y Trallwng). De hike is 212 kilometer lang en je doet er ongeveer 9 dagen over.

wales, hiken, wandelen, hike, snowdonia (1)

Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten over meren, heuvels en de Cambrian Mountains bij Mount Snowdon in Snowdonia National Park. Kijk ook goed om je heen naar dieren als de wilde geit, otter en bunzing.

Tijdens de hiking trail kun je ook de plaatsen en gehuchten Knighton, Felindre, Abbeycwmhir, Llanidloes, Dyliffe, Machynlleth, Llanbrynmair, Llanwyddyn, Pont Robert en Welshpool aandoen. Veelal prachtige minidorpjes in de natuur, zonder winkels en hotels.

Hike 2: Offa’s Dyke Path

Deze hiking trail gaat langs de grens tussen Engeland en Wales. Je loopt door een gevarieerd en ruig landschap van bergen, heuvels en rivierdalen. Kijk ook omhoog naar de zwarte raven, buizerds, sperwers, haviken en slechtvalken.

wales, hiken, wandelen, hike, snowdonia

Het Offa’s Dyke Path loopt voor twee derde deel door Wales en voor de rest door Engeland. Het Offa’s Dyke Path heeft een lengte van 270 kilometer. Dat is ongeveer 15 dagen wandelen.

De hike begint bij de Sedbury Cliffs, vlakbij het plaatsje Chepstow, en eindigt bij plaats Prestatyn aan de Ierse Zee.

Hike 3: The Pembrokeshire Coast Path

Pembrokeshire Coast Path (Welsh: Llwybr Arfordir Sir Benfro) is een hiking trail langs de prachtige ruige kust van Pembroke in het zuidwesten van Wales. Het pad loopt door het beschermde natuurgebied Nationaal Park Pembrokeshire Coast.

wales, wandelen, hiken, hike, hikes, snowdonia

De route heeft een totale lengte van 299 kilometer, start in St.Dogmaels aan de oostkust en eindigt aan de zuidkust van Wales in het plaatsje Amroth. Je bent bijna drie weken onderweg als je de hele route wil wandelen.

De heuvels aan de kust maken het tot een pittige wandeltocht, die verdeeld is in twaalf etappes. Door de ligging (zeer afgelegen dorpen met een paar cottages) zijn kortere etappes bijna niet mogelijk. Al wordt wildkamperen in Wales gedoogd. Tent mee voor de complete vrijheid, dus.

Reageer op artikel:
Wandelen in Wales: 3 prachtige trails door ‘klein Nieuw-Zeeland’
Sluiten